Ekipa koja poštuje dogovor

Darko Plavšić 8. okt 202115:27 12 komentara
KK Crvena zvezda
Jelena Trajković

Pobeda u Tel Avivu uvek je velika stvar u evropskoj košarci. Još kad je ubedljiva, otvara poligon za navijačku instant euforiju. Ovoga puta, sama pobeda nad Makabijem u gostima nije glavna vest, već je to način na koji je ona ostvarena.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je utakmicu sa minimalnim brojem grešaka. Trener crveno-belih uvek teži savršenstvu, ali sinoć je rekao da je ekipa bila „odlična“. Pre početka sezone je konstatovao da će najveća snaga Zvezde biti kolektiv i nije prošlo mnogo vremena da se to vidi i u praksi.

Povezano

Dejan Radonjić je okupio „svoje“ igrače. Njihova glavna karakteristika je da razumeju košarku i da se drže plana utakmice. Novi izdanak takve filozofije je Stefan Lazarević, koji čak ni na tri sekunde do kraja napada nije gledao na koš već je dodavao. A bio je jedan od najboljih igrača utakmice u Tel Avivu i imao je svako pravo i rezon da uputi loptu ka košu. Ali, nije bio takav dogovor.

Ovakva ekipa Crvene zvezde nema mnogo potencijala u rešavanju situacija jedan na jedan u napadu i zbog toga je veoma važno pridržavati se plana utakmice. U Tel Avivu je veoma mali broj napada završavan improvizacijom već je uglavnom napadano ono što je slabost domaćina. Naravno, bilo je i promašaja, ali sve dok se radi ono što je racionalno, šanse za pobedu su veće. Na drugoj strani je bila ekipa koja je prava suprotnost, koja zavisi od individualnih akcija svojih zvezda. I nije prvi put da Radonjićeva Zvezda na ovaj način pregazi Makabi. Doduše, to se uglavnom dešavalo u Beogradu.

Od ove ekipe Crvene zvezde sad će se očekivati nove velike pobede. I biće ih. Jer sa ovakvo željom i dobrom organizacijom igre sve je moguće. Po imenima, sastav crveno-belih je definitivno u donjem delu tabele Evrolige. Ipak, ova ekipa će sigurno još napredovati, posebno kad bude kompletna. Do sada je uspela da pređe preko svih problema. Deficit na centarskim pozicijama nije uticao da crveno-beli budu inferiorni u reketu, jer su do sada u svim utakmicama kontrolisali skok. Davidovac i Dobrić su se vratili i očigledno je da još nisu u formi, ali i bez njihovog većeg napadačkog učinka postignut je dovoljan broj poena za laku pobedu.

Ovo je definitvno ekipa sa kojom će se navijači poistovetiti i treba očekivati i odličnu atmosferu i energiju na tribinama. Prva prilika je već duel sa Žalgirisom u sredu.

Komentari (12)

Vidi sve komentare