10

Skener 9. jul 202218:29 > 18:31 14 komentara
Vimbldon
Reuters/Eddie Keogh

Napadoše me Ozmo i Kole da u tekstovima mnogo hejtujem. Pa došlo mi, šta da radim. Kad sam frustriran, to mogu da napišem, pa neko pročita i udružimo hejt, a to je super, moram to da iskoristim.

A Ozmo je i besan jer sam ga razbijao u kvizu, bila je to voditeljska disertacija, Oliver Mlakar bi bio ponosan. Rekoh im da daju predloge za novu kolumnu, Kole je bio kreativan, predložio da pišem o stvarima koje volim ovde. Da navedem 10 primera. Dobra ideja. Samo u ovom momentu ne znam da li će ih biti baš 10, ili možda dve, ili možda 102…

Viškov Vimbldon

Volim vreme! Eto, odmah na početku, vama koje nerviram da dam još jedan argument. Bar većini. Ovde nema paklenih dana i sotonskih noći, ovde oblaci štite od rerne na nebu, ovde kiša ne dozvoljava dugo suve ulice. Milina. I baš me briga ako je to što imam dijagnoza.

Volim duh prošlosti. Jer imaju i dobre duhove, kasperovske. Kad prođete kroz kapije Vimbldona, kao da je neka duga planeta. Ovde su pre 145 godina dva gospodina odigrala zvaničan teniski meč, uz aplauz dama sa šeširima i gospode u frakovima, dok se preko bare pucalo zbog šake dolara i vešalo iz zabave. Taj duh bukvalno mogu da namirišem.

Volim obavezno ‚‚‚Dobar dan, uživajte“. Svako i svugde će vam to reći. I nije usiljeno, nije naređena fraza, neko zaista želi da ti dan prođe bez crkavanja krava. Čudni neki ljudi.

Volim što nikome ne pada na pamet da sedne u auto ako ima i promilčić alkohola u venama. Kazne drakonske. Ovde, ako ubijaš na ulicama, svejedno pijan ili bahat, ne vredi ti ako ti je tata bogat. Ili ološ. Ili i jedno i drugo.

Volim njihov redosled – Fudbal, Bog, Porodica.

Volim njihovu muziku. Ovde radniku na građevini telefon zvoni uz Stounse. Teška srca se uzdržavam od poređenja.

Volim Monti Pajtonovce, Mućke i Office. Sa Britancima se najlakše ukačimo na osnovu humora. Tu smo malo poremećeni, i mi i oni, i to je super.

Volim Bobije. Nenaoružane i dobroćudne. Pa ipak, baš takvi mi unose mir i sigurnost.

Volim njihove pabove. Sve u njima, osim cena.

Volim kako voditelji jutarnjeg programa rešetaju političare. Postavljaju im pitanja koja su, zamislite, sami smislili. Čak ni političari nemaju nabuban odgovor!

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Tačno deset! Sigurno sam nešto ispustio, ali nema veze. Volim da se zaustavim na Peleu, Maradoni i Piksiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare