Ivanišević: Drago mi što će 80% publike biti protiv Novaka

Saša Ozmo 31. maj 20229:04 > 10:15 29 komentara
Goran Ivanišević
Guliver Images

Goran Ivanišević, trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, kaže da će po više puta gledati prethodne Novakove mečeve s Nadalom na Rolan Garosu, kao i da Novak mora od starta da bude koncentrisan. 

Ivanišević je konstatovao da je u ponedeljak urađen fini trening i najavio ono pšto Novaka čeka na dan meča.

„Biće nervoze, uvek postoji pozitivna nervoza, ali 58 puta su ljudi igrali, znaju se. Ne bih rekao da je iko favorit u ovom meču. Nadal je rekao da ne želi da igra uveče, Nole je rekao da želi, ali ne znači to mnogo. Ako ne igraš dobro, nema veze kada se igra meč – da li je to pet sati ujutro, u podne ili u devet uveče – uzalud ti je”, kaže Ivanišević u razgovoru sa srpskim novinarima i dodaje:

“Naravno da verujemo u pobedu, Novak igra dobro, na vrhuncu je forme, sve se tačno poklopilo kako je trebalo posle Monte Karla. Više od ovoga se ne može tražiti, sada je samo pitanje kako će ko izaći na teren i kako će igrati”.

„Novak mora da bude spreman da igra 27 sati“

AP Photo/Christophe Ena via Guliver image

Često se ističe da se tako veliki mečevi dobijaju u glavi.

Ozmo na šljaci:

“Zna Novak koliko je dobar. Za mene i za sve svoje navijače najbolji je teniser svih vremena, ali moramo da stanemo pred čovekom koji je 13 puta osvajao Garos. Ovo je kao kada nekome dođeš u kuću, u dnevni boravak. Treba pokazati poštovanje, ali ne previše. OK, svaka Rafi čast, ali hajde da te ja dobijem”.

Na pitanje da li je moguće spremiti makar neko taktičko iznenađenje uprkos tome što se do detalja poznaju, Ivanišević odgovara:

“Uvek ima nekih novosti, taktike. Ako ne ide ovo, probaj nešto drugo. Pogledao sam meč od prošle godine, pa od pretprošle godine deset puta, pa ću ga gledati i večeras, pa sutra. U nedelju sam pogledao skoro ceo meč protiv Feliksa. Uvek ima nešto, ali Novak zna šta treba da radi, spreman je na to. Ako hoće da dobije, mora da bude spreman da igra 27 setova i 57 sati. To je bio spreman prošle godine, pretprošle nije, rezultat je bio takav kakav jeste. Spremni su obojica. Iako Nadal nije hteo da igra uveče, ne znači da neće izaći nabrijan, spreman kao nikada dosad”.

„Novak mora koncentrisano da počne“

Novak Đoković
REUTERS/Pascal Rossignol

A koje su to ključne stvari za Novakovu pobedu u epizodi broj 59?

“Po mom mišljenju, Nole mora da počne dobro meč. Jer ako gledamo poslednje dve godine, pre dve godine 6:0 prvi set, prošle godine 5:0 za dva minuta, pa je bilo 5:3, pa 6:3. Mora odmah da počne koncentrisano, što manje pričanja, mora da se fokusira, što manje energije da troši na ‘glupostima’, pričanje sa mnom… Da se koncentriše na sebe, šta treba da radi od starta. Ne želiš Nadalu da mnogo daš ovde fore. Takođe, ono što je meni drago, mislim da će 80% publike biti protiv Novaka, ali bolje je tako. Volim kada su protiv njega jer onda on ima razloga da se naljuti na nekoga i da više grize”.

Za kraj, pitali smo Gorana kako će se spavati noć pred meč.

“Ja ću spavati mirno. Svaku noć spavam mirno i lepo. Dug dan je utoak, igra se tek oko 21.00, zagrevanje ne pre 17.30-18 časova. Sutra se treba opustiti ujutru i u 17.00 kreće razmišljanje, mala nervoza i da se pokuša što opuštenije ući u meč”, zaključuje Ivanišević.

Komentari (29)

Vidi sve komentare