Kako su me Viško i Novak „napravili na zvezdu“

Saša Ozmo 26. jun 202218:30 > 21:01 8 komentara
Novak Djokovic
Sport klub

„Sav sam znojav, momci, da se presvučem i vraćam se“, saopštio nam je Novak posle treninga. Zbog neprijateljskog londonskog saobraćaja smo propustili Đokovićevu konferenciju za medije u subotu, ali nas je Novak sad „pogurao“.

Ozmo na travi:

„A, tu ste“, skrenuo je munjevito pošto je umalo prozujao pored nas u povratku. Viško ko Viško, postavio je nešto drugačija pitanja, ona na koja i Đoković voli da odgovara, dok sam ja u pozadini fotkao i snimao „iza kulisa“ glavudže Viška i Koleta, sa Novakom u sredini kadra. Odjednom će Viško:

– Saša Ozmo kaže da pobeđuješ sutra za sat i po vremena?

Smeje se Novak:

– E, ako Saša Ozmo kaže, onda će tako i biti. Ozbiljna je faca postao.

„Daješ deset posto“, nastavio je Novak posle zvaničnog intervjua uz smeh.

„Može, ti ih svakako generišeš“, nisam se dao.

„Kako te pravim na zvezdu, a?“, kaže Viško dok pakujemo opremu, a ja žurim da stignem na ručak. I stigao sam, u foto-finišu.

Novak Djokovic
Sport klub

Pošto su Middle Sunday ukinuli, dan pred početak Vimbldona sada je ubedljivo najopušteniji. Nema nikakvih ograničenja ni za nas novinare – koliko i kako smemo da budemo u Orangi parku, delu kompleksa u kojem su treninzi – a i teniserke i teniseri su u onoj finoj euforiji koju će, razumljivo, smeniti tenzija prvog dana takmičenja. Kao noć pred ispit – nema se šta više uraditi, samo se čeka da krene.

Naravno, eks Ju ekipa je najgrlatija – smejemo se, vičemo, zdravimo, grlimo. A je.. ga, navikli su dosad.

Sportklub

Novak se sprema za trening, a Ajla Tomljanović prolazi. Zezaju je da, kako je sad Australijanka, ne treba da je vide s ekipom s Balkana.

„Loš publicitet!“, smeju se svi.

I Janko Tipsarević je tu u srdačnom razgovoru s Novakom, pa zatim s Ivaniševićem, dok fizioterapeut Uli i kondicioni trener Marko Paniki uzimaju Đokovića pod svoje.

„De ste, ekipo, nema vas, reko’ jeste se naljutili“, dovikuje nam Novak za subotnje odsustvo.

Halep i Muratoglu
Sport klub

Nik Kirjos sedi na klupi s devojkom, uz ogromne slušalice na ušima, a utom prolaze Simona Halep i Patrik Muratoglu. Pred početak zagrevanja, sede na stolicama, a Muratoglu joj pokazuje nešto na telefonu.

U društvu sam Viki, svoje drugarice iz Grčke, koja potom odlazi da radi intervju s Marijom Sakari. Kaže mi posle da je bilo baš emotivno, rasplakala se kada je govorila o nedavno preminulom dedi, koji joj je bio i prvi trener.

„Plačem na svakih dvadeset minuta“, rekla je Sakari, koja će imati poseban motiv da uradi nešto veliko na Vimbldonu.

Rafael Nadal
Sport klub

Utom su došli Kole i Viško, posle za prvi dan standardne ljute borbe s opremom, signalom, zvukom i još dvesta stvari koje ja ne razumem najbolje, ali ih Kole kida.

U narednih pola sata do četrdeset pet minuta imali smo Kuća slavnih postavku na Orangiju – Đoković i Mari trenirali su jedan do drugog, iza njih Serena (umalo se nisam sudario sa Venus, koja je takođe tu), a na desetak metara pored njih Nadal. Servirao je jako, forhende udarao još jače, potpuno je spreman i svaka druga priča tu je izlišna.

Mari Đoković
Sport klub

I Endi i Novak trenirali su po sat, a Rišar Gaske sedeo je solo na klupi neko vreme, da bi zatim ustao i malo gledao treninge. Kokinakis se glupirao i smejao, prošlo je još gomila tenisera i teniserki, a među njima i Andrea Petković, koja u prvoj rundi igra sa Viktorijom Golubić.

„Gastosi među sobom“, smeje se Andrein trener Pera Popović dok smo kratko ćaskali posle treninga.

Vratih se u pres-sobu i sada vam kucam tekst, a da ne moram paralelno da pratim milion mečeva i konferencija. Najopušteniji dan na Vimbldonu, svakako, ali neka najlepši bude 10. jula.

Neka ludnica počne!

Vimbldon
Sport klub