Moraće opet Novak da kopa

Skener 17. jan 202318:00 7 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Carl Recine

Maraton Marija i Beretinija, mučenje Žaber sa Zidanšek, dugi dan u Melburn parku postao je još duži, a onda je Novak Đoković oko 22.30 napokon kročio na tlo Rod Lejver arene.

Ako je i bilo ikakve sumnje, za mene nije, Novak je dočekan ovacijama po izlasku na Rod Lejver arenu.

Povezano:

„Hvala vam za ovaj doček koji sam mogao samo da sanjam. Ovo je najposebniji teren u mojoj karijeri”, rekao je na terenu emotivni Đoković posle pobede nad Robertom Karbaljesom Baenom sa 6:3, 6:4, 6:0.

Proveli smo pedeset posto vremena zverajući u Noletovu nogu, ali fino je igrao kada bismo podigli pogled, ha-ha!
Nikad više drame pred meč prvog kola, zbog te zadnje lože koja očito nije dobro. U drugom setu je Novak pogotovo istezao nogu, bilo je i nekoliko zabrinjavajućih pogleda prema loži, opreznijeg kretanja…

„Silno je kao pre dve godine, time sam ti sve rekao“, rekao nam je uz osmeh na srpskom delu konferencije za medije Đoković, koji je pre dve godine sa rupturom mišića u abdomenu došao do titule.

„Kad nemaš mnogo dana za pripremu i oporavak, moraš da uradiš sve u svojoj moći – što manje treninga i što više odmora da se organizam oporavi. U ponedeljak sam trenirao lagano, možda na pedeset posto, danas sam povukao ja

e pred meč – dobro je bilo, nije idealno. U trećem setu, noga je bila bolje – videćemo šta će biti sutra kada popusti uticaj lekova i antiinflamatornih pilula. Verovano velika upala. Dobro je da na slemovima ima dan pauze, što daje mogućnost regeneracije. Iskustvo od pre dve godine mi pomaže. Svakako je pozitivan znak što je noga bila bolje u trećem setu – kada se pogoršava, onda bude obrnuto“.

Novak Đoković
Kelly Defina/Getty Images

Igrački, Đoković je uglavnom čisto udarao loptu, bio je vrlo agresivan i gledao da promeni pravac lopte kad se ukaže prilika: rado je, na primer, spuštao forhend paralelu. Oduševio je Nole i jednog sveštenika, koji je u pravilnim vremenskim razmacima davao jedan čudan zvuk podrške, ne znam ni kako bih vam ga opisao, kao i Japanca koji je iz najdublje dubine grla povukao: „Let’s go!“

Ta ofanziva se može tumačiti dvojako: s jedne strane, pozitivno i efektno, a s druge pitanje – je li Đoković možda bio i malo agresivniji nego što inače želi, kako bi skratio poene usled problema s nogom?

Treba odati priznanje i Špancu, koji je naročito u prvih set i po držao visok intenzitet i zajedno sa Đokovićem nam podario nekoliko razmena za uživanje. Kolege iz Španije su komentarisale Novaka i njegovu povredu više skenirajući njega i njegovu nogu nego svog igrača, a jedan dragi kolega je čak i dremnuo – dešava se u Australiji prvih dana, nije mu zameriti.

Novak Đoković
Kelly Defina/Getty Images

Ipak, bio je budan za treći set, u kojem je Novak potpuno pustio ruku i počeo sa 11 poena u nizu (15 uzastopnih, računajući i finiš drugog seta). Zapravo, u trećem setu je izgubio samo tri poena!

Sledeće kolo ili Delijen ili Koko, a Đoković će imati i dodatnu prednost, pošto će Bolivijac i Francuz tek u sredu na teren, što znači da pobednik neće imati dan odmora pred Đokovića.

Novak se oko pola dva pojavio pred novinarima, govorio je otvoreno – i na engleskom i na srpskom, otkrio je da je kondicioni trener Marko Paniki i dalje deo tima, ali da je bolestan. O Uliju, fizioterapeutu koji je naročito prirastao k srcu njegovim navijačima, govorio je pohvalno, ali konkretan razlog rastanka očito će ostati tajna. No, što reče Đoković, vratio se rođa Miljan.

U pres centru sam bio u 9.00, a izlazim u 3.00. Na neki neobičan način, obožavam takve ludačke dane, podsete me koliko zapravo volim ovaj posao. Samo još neki taksi da izmislim…

Uglavnom, izdržasmo mi ovaj dan, a ono što je važnije – samo da noga izdrži!

Povreda Novaka Đokovića
REUTERS/Carl Recine

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare