Na Novakovom treningu: Snimaš li sad kad ne grešim?

Saša Ozmo 7. jul 202217:08 > 17:14 1 komentar
Novak Đoković
Sport klub

„Je l' snimaš sad kad ne grešim za Sport klub“, okrenuo se Goran Ivanišević i rekao uz osmeh tokom treninga sa Novakom Đokovićem na terenu broj tri u okviru Orangi parka, onom koji je ivici tog dela kompleksa, ali ipak dostupan i novinarima i znatiželjnim juniorima.

Baš kao i prethodnih dana, uz Novaka i Gorana, na terenu je bio i Nenad Zimonjić. Zapravo, nije se znalo ko tu koga sprema i zagreva, pošto je Zimonjića i Ivaniševića čekao međusobni okršaj u miksu legendi.

„Uvek se napali protiv mene“, rekao nam je Goran u prolazu posle treninga.

„Jeste videli kako se napalio, a kaže da se ja uvek napalim protiv njega“, koji minut reče Zimonjić.

Nisu to bila jedina peckanja – jasno vam je, atmosfera na treningu šestostrukog osvajača Vimbldona bila je za poželeti.

Novak Đoković Servis
Sport klub

Ozmo na travi:

Kameron Nori, sledeći Novakov rival, igra levom rukom, pa je Ivanišević bio idealni sparing partner. Posle treninga, pitao sam Novaka da li bi mu Goran uzeo gem.

„Ne potcenjujte ga, sa servisom kakvim ima…“. Potpuno si u pravu, Novače, moglo se to bolje formulisati. Set mi je malo mnogo, ali sudeći po tome kako je servirao, gemova bi uzeo Goran sigurno.

„Pio sam i ove protiv upale i ove protiv bolova“, šalio se Ivanišević dok je bio u ulozi sparing partnera.

„Hajde sad ja malo da serviram, da ne možeš mene da kriviš što u miksu ne možeš da se pokreneš“, imao je Novak spreman odgovor.

Da, atmosfera jeste bila opuštena, ali istovremeno i radna. Posebna pažnja posvećena je detaljima tipičnim za Norija.

„Očekuj odavde ravnjače, nema kod njega drugo“, rekao je Ivanišević pokazajući dijagonalu kad je Novak izašao napred.

Radilo se dosta i na servisu, komunicirali su sa Novakom i Ivanišević i Zimonjić – protiv Sinera je Novak rano izgubio ritam na servisu i to mu se negativno odrazilo na celu igru, pa ne čudi što je sada najviše priče bilo baš o početnom udarcu.

Nik Kirjos
Sport klub

Simultano sa Novakovim treningom, u Orangi park ušunjao se Rafael Nadal. Da, bukvalno se ušunjao na stražnji ulaz i otišao na teren koji je daleko od znatiželjnih očiju i nedostupan novinarima. Samo smo mogli da vidimo njegovu loptu, ne i njega – udarao je normalno, koliko se moglo zaključiti, a potom je malo izašao i na mrežu.

Španska Marka prenela je da Nadal ima rupturu u trbušnom zidu od sedam milimetara, ali da će pokušati da igra polufinale sa Nikom Kirjosom. Kirjosom, koji je u dresu Džejsona Tejtuma stigao na trening.

„Preforsiraće se mnogo, neće imati snage“, nastavio je Zimonjić sa peckanjima ka Goranu.

Goran Ivanišević
Sport klub

U jednoj od pauza, nisam mogao da ne čujem, povela se priča i o – nećete verovati, Džimu Kurijeru. Za one (verujem retke) koji nisu gledali naš vimbldonski vlog, Cvija svakog dana pokušava da pogodi rešenje kviza sa „Džim Kurijer“. Tema je u timu Đoković bila koliko je Kurijer osvojio slemova, pa sam priskočio u pomoć: „Četiri“.

Brzo sam proverio da li sam bio u pravu, i jesam – po dva Australijan opena i Rolan Garosa je uzeo Kurijer.

„Kako je krenuo nadobudno napred“, smejao se Ivanišević nakon što je probio Novaka na mreži.

„Bravo, bravo, projektili“, hrabrili su Ziki i Goran Novaka posle stvarno odličnih udaraca, tačno se čulo da je svaki udaren samim središtem reketa.

„Hajdemo samo ovde, da ne vide i drugi“, poveo nas je Novak posle treninga kako bi nam dao izjavu. Nije želeo da zalazi u taktičke detalje, ali da je spreman za Norija – jeste.

Prijala su mu i dva dana pauze posle maratona sa Sinerom, tako da nema razloga da se u petak ne nadamo dobrim vestima.