Od favorita do tragičara – FaZe ispao sa PGL Majora

eSports 18. jul 201714:29 > 15:06
PGL

Jedan od glavnih favorita za titulu na CS:GO turniru PGL Karkow Major, FaZe Clan, je ispao već trećeg dana takmičenja, nakon što su izgubili od ekipe FlipSid3 Tactics 16-10 na mapi Mirage, što je ujedno bio i njihov treći uzastopni poraz na turniru.

FaZe Clan je ušao u treći dan takmičenja bez šanse za grešku, i sa zadatkom da pobede u naredna tri meča kako bi se izborili za plejof. Mirage se ispostavila kao odlučujuća mapa, a FlipSid3 kao njihov poslednji protivnik. Oba tima su startovala sa po dva poraza, i jedino ih je pobeda ostavljala na turniru. FaZe je poveo sa pobedom u prvoj rundi, ali je Flipsid3 brzo izjednačio.

Nakon izjednačenja Flipsid3 je počeo da niže pobedu za pobedom, a ni jedan pojedinac iz ekipe FaZe nije uspeo da se uzdigne i napravi preokret, zbog čega je ukrajinski tim otišao na poluvreme sa prednošću 11-4.

Stvari su nastavile da se razvijaju od lošeg ka gorem za FaZe kada je Jan „wayLander“ Rahkonen napravio quadkill u pištolj rundi. FaZe je uspeo na kratko da se povrati u meč, ali suviše kasno, zbog čega Nikola ‘NiKo’ Kovač nije uspeo da izbegne rano ispadanje sa turnira, što zaista niko nije očekivao.

Igrači su i sami šokirani nakon ovog poraza, i teško im je da sakriju nezadovoljstvo, a ne možemo ih ni kriviti zbog toga nakon što je ekipa postigla nekoliko ogromnih vezanih uspeha u vidu plasmana u finala mnogih CS:GO turnira, ali sve to pada u vodu nakon ovog neuspeha. Ostaje nam da vidimo kako će ovo uticati na budućnost ekipe, i da li ćemo videti uskoro neke promene u sastavu tima.