Otkriveni učesnici CS:GO Esport Balkanske Lige

eSports 26. jul 201710:52 > 10:55
Fortuna eSports

Fortuna Esports je otkrila spisak pozvanih ekipa za prvu sezonu Esports Balkan League takmičenja. Srbiju će predstavljati čak tri ekipe, Bugarska će imati dva predstavnika, a Rumunija, Slovenija i Mađarska po jednog, a u njima će se naći i igrači iz Makedonije, Hrvatske i BiH.

Vest o formiranju najveće do sada regionalne lige na ovim prostorima u igrama League of Legends i CS:GO je odjeknula širom sveta prošle nedelje, kada je Fortuna najavila novi projekat koji pripremaju uz saradnju United Media grupe.

U obe igre ćemo videti po tri sezone takmičenja, svako sa nagradnim fondom od po 20.000 evra, a po kalendaru koji su objavili na sajtu, CS:GO liga prva počinje, zbog čega o njoj i ranije dobijamo informacije.

Kao sjajna vest za domaće esport fanove dolazi informacija da će Srbiju predstavljati Binary Dragons, Sqaured i RESISTANCE. Binary Dragons je u ogromnom usponu forme već neko vreme, ređaju uspeh za uspehom na onlajn turnirima, a kulminacija truda i rada je došla u vidu kvalifikacije na DreamHack Atlanta turnir na kom su predstavljali Srbiju prošle nedelje. Oni su po mnogima i najveći favorit uz bugarske ekipe, ali zaista sudeći po listi timova koje učestvuju, ovo je najbolje što Balkan trenutno može da ponudi, i videćemo neizvesnu borbu za plejof do samog kraja.

Mladen ‘juricM’ Jurić predvodi ekipe Squared, koja nastupa u celosti sa srpskom postavom, a uskoro možete da očekujete detaljno predstavljanje kompletnog tima, kako bi ga naši fanovi što bolje upoznali. Squared je ove godine već imao susrete sa većinom protivnika koji ih očekuju u takmičenju, tako da će vrlo dobro znati na kojim aspektima igre treba da porade ako žele da postignu željeni uspeh.

Domaći RESISTANCE je takođe jedna od ekipa od koje se dosta očekuje, Nemanja ‘k1Ng0r’ Bošković je gladan uspeha, motivacije ima i više nego dovoljno, i sada je pravi momenat da celoj regiji pokaže šta on i njegov tim znaju.

Šta reći o bugarskoj ekipi Imperial što svi već ne znaju – tim mahom sačinjen od bivših igrača ekipe Mortal Kombat, koja je nastupala pod nekoliko imena, i postigla ubedljivo najveće uspehe od svih ekipa sa ovog područja. Simeon ‘dream3r’ Ganev i Kamen ‘bubble’ Kostadinov su igrači koji imaju iskustva protiv najboljih timova sveta, i ako izdrže pritisak favorita na takmičenju, ostale ekipe će zaista morati da pruže svoj maksimum kako bi im stale na put.

Tu je naravno i ekipa Outlaws, ljuti rivali Binary Dragonsa koji su ih i savladali u finalu pete sezone ESL jugoistočnog šampionata, a na putu do finala su savladali i sunarodnike Imperial, zbog čega fanovi sa razlogom očekuju veliku borbu ova tri tima na putu do titule prve sezone EBL lige.

Da slovenački i hrvatski fanovi imaju svog predstavnika, potrudila se ekipa KlikTech, za koju nastupaju tri igrača iz Slovenije i dva iz Hrvatske. Oni već skupljaju iskustvo na internacionalnoj sceni igrajući 25. sezonu ESEA Premier lige, i videćemo koliko će im igranje tamo pomoći da steknu prednost u odnosu na konkurenciju.

Ne sme se zaboraviti ni rumunski Nexus. Ekipa koja je već dugo na okupu, i koja će imati veliku podršku rumunskih CS:GO fanova. Takođe su više puta igrali na ESL regionalnim takmičenjima protiv bugarskih i srpskih timova, i EBL im dolazi kao sjajna prilika da naplate neke stare dugove, i utemelje se u samom vrhu balkanske esport scene.

Za kraj, tu je i mlada mađarska ekipa volgare, koja će dobiti sjajnu priliku da se oproba protiv najboljih ekipa iz regiona, i opravda poziv koji im je upućen.

Prema informacijama koje smo dobili, prva sezona će početi sredinom septembra. a najbolja četiri tima iz grupne faze takmičenja će se plasirati na LAN završnicu koja će se u novembru održati u Beogradu.

Već za drugu sezonu će biti održane otvorene kvalifikacije, tako da možemo videti formiranje novih timova i promenu CS:GO snaga u regionu, zarad plasman u najelitnije balkansko CS:GO takmičenje. Druga sezona se očekuje već u januaru sledeće godine.

Nagradni fond za prvu sezonu EBL CS:GO lige će biti podeljen na sledeći način:

1. mesto – 10.000 evra
2. mesto – 5.000 evra
3. mesto – 2.000 evra
4.-8. mesto – 600 evra