Luminosity osvojio prvi PUBG grupni turnir u LAN-u

eSports 27. avg 201711:24 > 11:25
ESL

Luminosity Gaming upisao u istoriji kao prvi pobednik velikog LAN PUBG turnira, osvojivši 80.000 dolara u grupnoj disciplini (4 igrača).

Prošla su sva četiri dana PUBG turnira na gamescomu, u kojima smo videli prve naznake o tome kako bi ova sve popularnija igra koja ruši sve rekorde mogla da se snađe u svetu esportu.

Luminosity je na putu do finala savladao velika esport imena kao što su Team Liquid, Cloud9 pa čak i Team Solo Mid. Igrači koji su nastupali za njih su svima dobro poznati Tyler „Ninja“ Blevins, strimer i profesionalni gejmer već dugi niz godina, Hogne „Chipzy“ Krogsaether, Justin „JP2“ Patei Cedrik „Drassel“ Lessard.

LG je pobediou u prvom meču, da bi nakon prosečnog učnika u drugom držali prednost od četiri ponea u odnosu na Tier 3 Gaming. Na kraju treće partije ipak je bilo jasno ko će biti pobednik, i da prvi „zlatni tiganji“ idu zasluženo u ruke Luminosity Gaminga.

Kao što smo i očekivali, grupni PUBG format je mnogo praktičniji za esport nasuport ostalim formatima, pošto je kamermanima mnogo lakše da prate 20 ekipa, umesto 70 igrača koji igraju svaki za sebe. On se svakako mnogo više i uklapa u grupnu igru koju smo navikli da gledamo u većem broju esport naslova (ako izuzmemo Starcraft, Hearthstone i borilačke igre) tako da moguće da ćemo videti akcenat na njemu u predstojećem periodu.

A da ćemo gledati PUBG kao esport bar neko vreme – to je sada i više nego sigurno. Glavna dva faktora tome su veliki broj gledalaca, preko 100.000 svakog dana prenosa, kao i ulazak velikih igrača u celu priču. Ipak da li je to samo trenutna i prolazna popularnost, ili će se igra zacementirati u esport svetu, videćemo već do kraja godine.