Izašao patch na kom će se igrati LoL Svetsko prvenstvo

eSports 13. sep 201712:51 > 13:18
Riot

Patch 7.18 na kom će se igrati League of Legends Svetsko prvenstvo izlazi danas, a evo i koje su najveće promene koje nam on donosi.

Sve je spremno za najveći League of Legends esports spektakl ove godine – Svetsko prvenstvo 2017. Juče su izvučene grupe, znamo koji timovi će se boriti za prolaz u plejof, a sada znamo i tačan odnos snaga svih heroja koje će igrači imati prilike da igraju, pošto je Riot objavio novi talas buffova i nerfovi koji izlaze u sredu.

Meta koja se razvije u narednih nekoliko dana je meta koja će vladati tokom borbe za titulu prvaka sveta, a naravno kao što je i očekivano, Riot nije uveo prevelike izmene, kako bi izbegao preveliko narušavanje balansa koje trenutno vlada u LoL-u.

Kako bi se povećala raznovrsnost Riot uvodi buffove mnogim herojima koje smo navikli da gledamo u profesionalnim mečevima, kao što su Lee Sin, Nautilus i Azir, dok će neki kojima su nerfovi preko potrebni biti bar delimično oslabljeni, a među njih spadaju i najpopularniji jungler i ADC, Gragas i Tristana.

Mid lejn:

Kada je mid lejn u pitanju, heroj kojeg često viđamo banovanog, i koji je jedno od glavnih oružija u arsenalu mnogih pro igrača – Cassiopia, dobija nerf na Twin Fang, njen E spell, koji će sada imati manji damage na početku partije, ali će zato biti sve jači kako partija odmiče.

Azir dobija 150 damage buff na ulti na poslednjem ranku, što možda neće biti dovoljno da se vrati u vrh, ali ne smemo zaboraviti da je ovaj heroj izuzetno jako oružije u rukama pro igrača, zbog čega Riot mora da bude obazriv sa njegovim promenama.

Riot

Nekada ADC, sada mid lejner – Lucian, dobija nerf na E, koji će na ranim nivoima imati malo veći cooldown, kako igrači ne bi mogli tako lako da izbegavaju magije protivnika.

Ryze ima sličan problem kao Azir, ili je prejak, ili je totalno neupotrebljiv, a da bi se bar malo igrao u predstojećem periodu, Riot buffuje njegovu W magiju Rune Prison, koja će sada u isto vreme biti i CC i damage magija.

Džungla:

Kada je džungla ove sezone u pitanju, nagledali smo se svačega zaista. Od dominacije agresivnih heroja i assassina, do vladavine tenkova koja je trenutno na snazi. Od agresivnih heroja buffove dobijaju Lee Sin, Invern i Nidalee, a od support heroja ojačan će biti Ivern, koji je jedno vreme zaista bio prejak, ali ga sad uopšte više ne viđamo u pro igri.

Buffovi koje heroji dobijaju će im pomoći da imaju veću šansu da prežive borbu sa protivnicima. Rengar dobija veći armor, Lee Sin jači W – Safeguard, a Nidalee bolje lečenje na Primal Surge magiji. Sa druge strane Ivernov shield će dobiti damage buff, da bi i on imao neke šanse protiv top jungle heroja.

Naravno tu su i nerfovi, koji su upućeni na prave adrese, a to su – Gragas, Jarvan i Elise. Gragasov armor će biti oslabljen, kao i Jarvanov shield. Elise neće dobiti klasičan nerf, već će joj snaga biti preusmerena sa rane na kasnu fazu igre, tako što će njen u ljudskoj formi W, Volatile Spiderling, praviti više damagea kasnije, a manje na početku.

Riot

Kada je top lejn u pitanju, Fiora i Nautilus dobijaju buffove. Fiori se vraćaju promene koje su je pretvorile u bogalja pre dva patcha, dok će Nautilus trošiti manje mane kada baca Q.

Tristana i Kalista su ADC heroji pogođeni promenama. Tristanin E, Explosive Charge napokon dobija nerf i praviće manje damagea, što je i logično jer je ona zaista prebrzo rušila kule, što je jedan od razloga zašto je bila ubedljivo najviše igran ADC u poslednje vreme. Kalisti će za sada biti smanjen cooldown na ultimate magiji, kako ne bi mogla tako brzo ponovo da započinje borbe, a što se tiče damage dela, on za sada nije diran.

Od itema najteže su pogođenjiu Knight’s VoW i Gargoyle Stoneplate, kao i Cinderhulk, koji će nadamo se promeniti prioritet tenkova u meti, što će dovesti do dinamičnijih i agresivnijih partija na Svetskom prvenstvu.

Iako su zaista u pitanju sitni buffovi i nerfovi u većini slučaja, vrlo često upravo te male razlike su dovoljne da naprave promene u meti, a kako će to zaista izgledati – vrlo brzo će otkriti pro igrači koji se polako okupljaju u Južnoj Koreji na pripremama.