CS:GO tim proWince će nastupati kao Srbija na IeSF 2017

eSports 18. sep 201714:38 > 17:00
Fortuna eSports

Ekipa proWince je napravila veliki uspeh u CS:GO kvalifikacijama za IeSF 2017 savladavši dva puta za redom favorite turnira, prvo Squared u polufinalu, potom i RESISTANCE u velikom finalu, što im je donelo tu čast da nastupaju kao CS:GO reprezentacija Srbije u Južnoj Koreji krajem godine.

Juče je Srbija dobila reprezentaciju i u trećoj discplini koja će se igrati na IeSF 2017 u Busanu, Južnoj Koreji. Nakon što smo prvo dobili predstavnike u igrama League of Legends i Tekken 7, na red je došao i CS:GO.

Najbolje domaće ekipe su se za vikend borile na turniru otvorenog tipa koji su organizovali Fortuna Esports i Srpska Esport Asocijacija (SESA), gde je svako mogao da se prijavi, i dok su se prvi mečevi igrali u BO1 formatu, polufinala i finale koji su se odigrali u nedelju su bili BO3.

Ipak, iako je to malo ko očekivao, po dve partije su oba puta bile dovoljne ekipi proWince da baci na kolena oba favorita turnira, Squared i RESISTANCE, jedine timove pored Binary Dragons koji predstavljaju Srbiju u najvećem regionalnom esports takmičenju – Esports Balkan League, i time omogući sebi tu čast da se bore za Srbiju na predstojećem turniru u Južnoj Koreji.

ProWince je prvo savladao Squared u polufinalu, rezultatom 2-0 (16-4 Mirage, 16-14 Inferno) a vodeća udarna snaga ekipe sa 47 killova je bio Petar „HOLMES“ Dimitrijević koji je nedavno prešao upravo iz ekipe Squared u proWince.

On je dokazao da dobro poznaje svoj bivši tim, i ispostavilo se da je bio prevelika prepreka svojim bivšim saigračima, koji nisu znali šta ih je snašlo na prvoj mapi, gde su na poluvremenu gubili 3-12, a u nastavku su uzeli još samo jednu rundu.

Na Infernu smo videli mnogo neizvesniju borbu, ali je proWince oba poluvremena dobio rezultatom 8-7, i obezbedio plasman u finale gde ih je čekao RESISTANCE.

Ovoga puta se od samog starta istakao Dejan „d3k1“ Kosanović, a ništa manje nije bio inspirisan ni Kosta „kostinho“ Anđić, i u prvim momentima na mapi Mirage bilo je evidentno da proWince i te kako želi put u Koreju. 11-4 su poveli na T strani, da bi u nastavku RESISTANCE uspeo da napravi manji preokret, ali je proWince na vreme konsolidovao svoje redove, i poveo 16-11.

RESISTANCE je uspevao da održi korak u prvom poluvremenu na mapi Inferno, ali je proWince izlazio češće kao pobednik u neizvesnim rundama, i na poluvreme su otišli sa 10-5 prednošću. Nakon toga izgleda da je ekipa RESISTANCE bila pod velikim pritiskom, uzeli su samo jednu rundu u nastavkku, i proWince je 16-6 pobedom potpuno zasluženo došao do trijumfa.

Ovim je kompletiran sastav srpske reprezentacije na predstojećem IeSF 2017, a CS:GO tim Srbije čine:

Kosta „kostinho“ Anđić
Petar „HOLMES“ Dimitrijević
Dejan „d3k1“ Kosanović
Filip „aVN“ Belojica
Nikola „ZerOX“ Stojanović

Želimo im puno sreće u Južnoj Koreji!