Aphromoo napustio CLG, došli Reignover i Biofrost

eSports 27. nov 201711:05 > 11:31
Riot Flickr

Nakon TSM-a i Counter Logic Gaming je predstavio svoj novi League of Legends tim za 2018 prolećnu sezonu NA LCS lige, a po prvi put nakon pet godina u njemu neće biti legenda tima Zaqueri "Aphromoo" Black.

Aphromoo je pristupio ekipi Counter Logic Gaming krajem sada već davne 2012. godine. On i Yiliang „Doublelift“ Peng su činili legendarni bot lejn CLG-a koji se zvao „rush hour“ a kruna uspeha tima je bilo osvajanje 2015 letnje sezone NA LCS lige kada su deklasirali ljute rivale TSM 3-0. Ovaj uspeh su ponovili i u prolećnoj sezoni 2016. godine, kada su u petoj odlučujućoj pobedi savladali takođe TSM, a da tada je već u ekipi igrao novi ADC Trevor „Stixxay“ Hayes, kome je Aphromoo pomogao da izraste u odličnog igrača.

Stixxay će sada igrati sa dosadašnjim supportom aktuelnog prvaka NA LCS lige. Sjajni Vincent „Biofrost“ Wang će popuniti veliku rupu koja ostaje nakon odlazka legende kluba, koji još uvek nije objavio gde će nastaviti dalju karijeru.

Nedugo nakon što je objavljeno da je Aphromoo napustio tim, CLG je potvrdio i ko će pored Biofrosta biti preostali član startne petorke ekipe u narednoj sezoni, a to je iskusni bivši jungler Team Liquida, Kim „ReignoveR“ Yeujin, za kog su već nekoliko dana kružile glasine da se sprema za prelazak u CLG.

Reignover se proslavio sjajnim partijama u Fnaticu sa kojima je osvojio obe sezone 2015. godine, da bi kao kruna uspeha došao plasman u top 4 na Svetskom prvenstvu. Nakon toga on prelazi u ekipu Immortals, koja je sjajno startovala, ali nisu uspeli da dođu do titule, što je dovelo do njegovog prelaska u Team Liquid, gde se nije snašao, i već duže vreme igra u veoma lošoj formi, kao bleda senka junglera koji je nekada bio.

Da li će mu promena sredine pomoći da povrati staru slavu, i zaigra onako kako se od njega očekuje, videćemo u narednih nekoliko meseci, a ova vest potvrđuje i da se Omar „Omargod“ Amin vraća u CLG akademiju, nakon što je odigrao nekoliko mečeva za A tim krajem prošle sezone.

 Uz najnovije promene, Counter Logic Gaming tim sada izgleda ovako:

Top lane – Darshan „Darshan“ Upadhyaya
Jungle – Kim „Reignover“ Yeujin
Mid lane – Choi „Huhi“ Jaehyun
ADC – Trevor „Stixxay“ Hayes
Support – Vincent „Biofrost“ Wang