HellRaisers raspustio Dota 2 tim

eSports 13. dec 201717:01 > 17:14
HellRaisers

Evropska esport organizacija HellRaisers je prekinula saradnju sa svojim Dota 2 timom, usled previše komplikovanog procesa kvalifikacija na Dota 2 turnirima, na kojima se sve evropske ekipe uglavnom bore za samo jedno mesto koje vodi na LAN završnice.

HellRaisers je iskoristio pomalo neočekivan plasman ekipe Planet Dog na TI7, potpisavši ugovor sa mladom ekipom, koja je bila bez velike organizacije ispred njih pred najveći Dota 2 turnir. Iako se nisu proslavili na TI7, što je i bilo očekivano, pošto je i sam plasman na turnir predstavljao neverovatan uspeh, pogotovo za naš region pošto su tada Srbija i BiH dobile prve predstavnike na najvećem esport takmičenju na planeti.

Iako je ubrzo nakon TI7 ekipu napustio Uroš „Swiftending“ Galić, ostali igrači su ostali na okupu u novoj sezoni, u kojoj nisu uspeli da obezbede plasman na bilo koji od do sada odigranih Minor/Major takmičenja, što je i glavni razlog razlaza sa organizacijom.

Trenutni sistem kvalifikacija je izuzetno loše osmišljen za napredak Tier 2/Tier 3 ekipa, koje moraju da se redovno bore protiv Tier 1 timova za jedno, eventualno dva mesta po regiji koje vode na LAN završnice, zbog čega su ekipe kao HR i mousesports najviše ispaštale, usled manjka kvaliteta da se nose sa ekipama kao što su Team Secret i OG.

Ekipu je nedavno napustio i carry Alaan „SexyBamboe“ Faraj, a Milan „MiLAN“ Kozomara je potvrdio na Tviteru da će preostali igrači nastaviti da igraju zajedno, pod starim imenom Planet Dog, uz dodatak bivšeg člana CIS timova Na’Vi i Vega Squadron, Dmitry „Ditya Ra“ Minenkova.

To znači da će Planet Dog predstavljati ova petorka:

Neta „33“ Shapira
Milan „MiLAN“ Kozmara
Alexei „j4“ Lipai
Greg „Keyser“ Kallianiotis
Dmitry „Dity Ra“ Minekov