Schalke 04 predstavlja svoj LoL tim fudbalskim fanovima

eSports 13. dec 201718:25 > 18:39
Getty images, Maja Hitij

Nemački fudbalski klub Schalke 04, koji već drugu godinu za redom ima i League of Legends tim i takmiči se u esportu, je odlučio da predstavi novu startnu postavu svoje LoL ekipe za 2018 prolećnu sezonu EU LCS lige na svom fudbalskom stadionu ovog vikenda, pred meč sa Kelnom.

FC Schalke 04 Esports je, esport sekcija nemačkog kluba, je izjavila da će 19. decembra, pred meč Nemačkog kupa koji počinje u 20:45, igrači njihovog League of Legends tima izaći na teren da pozdrave i predstave se fudbalskim fanovima.

Ono što je još bitnija vest, je i to da je Schalke 04 Esports odlučio da ne ode na pripreme u Južnu Koreju, kao većina EU LCS timova, već će trenirati u klupskim prostorijama na stadionu njihovog fudbalskog kluba, što samo potvrđuje koliku podršku dobijaju od strane matičnog kluba. U sklopu približavanja tradicionalnom sportu i njegovim fanovima, igrači LoL tima će posetiti fudbalere i na meču protiv ekie FC Augsburg nešto kasnije. Potom ih očekuje pauza za Božić, nakon koje se vraćaju u Berlin gde u januaru počinje nova sezona EU LCS lige.

Schalke 04 Esports je oformio jedan od najjačih timova na papiru pred novu sezonu EU LCS lige, kao i zaista iskusan stručni štab, zbog čega u nju ulaze kao jedan od glavnih kandidata za titulu.