Uspešan kraj godine: FaZe osvojio 4. sezonu ECS lige

eSports 19. dec 201710:23 > 10:46
ELEAGUE

FaZe Clan je završio najuspešniju godinu u istoriji kluba kada je CS:GO esport u pitanju u pobedničkom stilu, osvojivši četvrtu sezonu ECS lige pobedom u veoma neizvesnom finalu protiv ekipe mousesports 2-1 (14-16 Nuke, 18-22 Inferno, 17-19 Mirage).

FaZe Clan je otišao korak dalje ove sezone, nakon što su u finalu treće sezone izgubili od SK Gaminga, koji se ovoga puta nije plasirao u plejof završnicu. Njima je pripalo 250.000 dolara za ovu pobedu, a evo i kako su do nje došli.

FaZe je započeo takmičenje u grupnoj fazi pobedom u prvom meču protiv ekipe Team Liquid 16-12, da bi ih nakon toga u pobedničkom meču Astralis savladao 16-13. Oni su do plasmana u polufinale došli ubedljivom 2-0 pobedom u odlučujućem meču protiv ekipe Cloud9, koja im je uzela 8 rundi na mapi Mirage, a potom 11 na Overpassu.

Iako su mnogi očekivali upravo Astralis i FaZe Clan u velikom finalu, mousesports se postarao da do toga ne dođe, savladavši Astralis 2-1 u prvom polufinalnom meču, da bi potom FaZe pokazao još jednu dominantnu igru, ovoga puta protiv ekipe Fnatic, koju su savladali bez izgubljene mape.

U velikom finalu smo videli neočekivano dobru ekipu mousesports, koja je igrala na nivou bilo koje tier 1 ekipe, i naterala FaZe da se dva puta pomuče i izbore pobedu u produžecima, nakon što su izgubili prvi mapu. Mousesports je ubedljivo otvorio finale povevši 11-4 na mapi Nuke, i iako je FaZe napravio veliki preokret u nastavku, i smanjio prednost na 15-14, ali je Tomas „oskar“ Štastny sa dva killa u 2 na 3 borbi doneo potrebnu prednost timu da privede prvu mapu kraju u svoju korist.

Za razliku od prve mape gde smo videli velike preokrete, na Infernu su timovi bili izjednačni sve vreme, tako da je svaki od njih dobio po jedno poluvreme rezultatom 8-7. Oni su potom u prvom produžetku takođe odigrali nerešeno, da bi drugi produžetak FaZe dobio rezultatom 4-0, i slavio ukupnim rezultatom 22-18, što nas je uvelo u odlučujuću treću mapu.

Mirage je ličio na reprizu Inferna po mnogo čemu, ponovo su rezultati u oba poluvremena bili 8-7, ali ovoga puta smo kraj videči već u prvom produžetku. Mousesports je poveo 2-0 u njemu, da bi potom na scenu stupio inspirisani Havard „rain“ Nygaard i poveo svoju ekipu u četiri pobede za redom, što im je donelo 19-17 pobedu, i pehar pobednika četvrte sezone ECS lige.