Virtus.pro po treći put za redom osvojio The Summit

eSports 19. dec 201713:15 > 13:41
Beyond The Summit

Virtus.pro je deklasirao Fnatic 3-1 u finalu The Summit 8 Dota 2 Minor, osvojivši titulu na ovom turniru po treći put za redom, i pored svih skandala koje su pratili njihov dolazak na takmičenje.

Podsetimo, iako su osvojili dve titule za redom, Virtus.pro nije dobio direktan poziv na turnir već su morali da se izbore za učešće preko CIS kvalifikacija. Da su došli da dokažu svima da je ovo njihov turnir, pokazali su već u grupnoj fazi, u kojoj su zauzeli prvo mesto u grupi A sa skorom 6-0 ispred ekipa OG i Sacred. Poljska ekipa Team Kinguin je iznenadila zauzimanjem prvog mesta u grupi B ispred timova EG i compLexity, što im je obezbedilo direktan plasman u polufinale, dok je Fnatic osvojio prvo mesto u grupi C, u kojoj smo videli novi sunovrat kineskih giganta LGD Gaminga, koji je grupnu fazu završio bez ijedne pobede.

U borbi za četvto mesto u polufinalu OG je savladao Evil Geniuses i compLexity, ali su tamo izgubili od Fnatica, dok je Virtus.pro bio ubedljiv protiv Kinguina.

Virtus je ušao neporažen u veliko finale, i ubedljivom igrom lako došao do 1-0 prednosti, da bi ih jedna greška u drugoj partiji skupo koštala zbog čega je Fnatic izjednačio, ali nakon toga VP je nastavio po starom, povezao dve pobede, i sa ukupnim skorom 11-1 završio takmičenje i uzeo 120.000 dolara, kao i preko 100 pro poena za TI8.