Newbee prvi put porazio Liqud i osvojio ESL One Genting

eSports 28. jan 201813:54 > 13:56
ESL

Dota 2 Minor Esl One Genting je završen na najbolji mogućin način - spektakularnim mečom koji je trajao maksimalnih pet partija i u kojem je u reprizi finala TI7 Newbee po prvi put u istoriji kluba savladao Team Secret rezultatom 3-2.

Newbee i Liquid su obeležili ESL One Genting od samog starta turnira. Bez većih problema su trijufmovali u grupi A i B što im je donelo direktan plasman u polufinalu, gde su došli do pobeda bez izgubljene partije. Newbee je savladao Team Secret, koji je doduše igrao u oslabljenom sastavu pošto se Adrian „Fata“ Trinks razboleo pre polufinala, pa ga je menjao bivši igrač Fnatica Khoo „Ohaiyo“ Chong Xin . Liquid je došao do finala pregazivši Evil Geniuses takođe 2-0 rezultatom.

Interesantno je da su svi mečevi u finalu bili relativno brzi i završavali se između 30 i 40 minuta igre, a prvi je Newbee dobio za 29 minuta nakon što su dva puta izašli kao apsolutni pobednici iz grupnih borbi. Kada na svojoj strani imate Outworld Devourera sa 18-3-9 skorom i ogromnom prednošću u goldu pobeda je zagarantovana.

Team Liquid je izjednačio demonstriravši sjajnu agresiju u drugoj partiji. Amer „Miracle-“ Al-Barkawi je bio nezaustavljiv sa Terrobladeom sa kojim je skupio 10.000 golda više od prvog pratioca što je zaista nešto što se ne viđa svaki dan, a uz samo dve smrti skupio je 14 killova i 9 asistencija.

ESL

Treća partija se svela na to da je Newbee uspeo da neutrališe Invokera na vreme zbog čega su zasluženo poveli 2-1. Miracle je uspeo da snowballuje sledeću partiju sa Dragon Knightom i iskupi se za prosečan treći gejm, što nas je odvelo u odlučujuću petu partiju.

Newbee se u petoj partiji odlučio za sličan sastav heroja kao u prvom gejmu, samo što je Underlord zamenio Tidehuntera a Ursa Warrior Gyrocoptera. Ursa i Devourer su se pokazali kao nepremostiva prepreka za Liquid koji nije uspevao da probije odbranu kineske ekipe sve do 23 minuta kada su uspeli da naprave jedan dobar fight u svoju korist, ali je Newbee smireno sačekao svoju šansu i desetak minuta kasnije u borbi kod Roshana došao do velike pobede koja im je pomogla da završe gejm i dođu do istorijskog trijumfa.