SKT T1 izgubio od poslednjeplasirane ekipe u LCK ligi

eSports 1. feb 201815:42 > 16:39
Riot Flickr

Da postranju ekipe SKT T1 nema kraja, bar ne u neko dogledno vreme, potvrđuje i najnoviji poraz tima u meču petog kola LCK lige protiv ekipe MVP.

MVP je do ovog meča bio zakucan na poslednjem mestu tabele sa pet povezanih poraza u kojima nije pobedo čak ni jedan gejm. I pored neslavnog 0-10 skora u partijama njima je pošlo za rukom da dođu do prvih bodova u ligi protiv SKT-a. Iako je SKT poveo na startu prve partije uzevši rano tri killa, MVP ih je nakon toga kompletno nadigrao na makro nivou i mnogo bolje se rotirao oko objektiva što im je donelo veliku prednost u goldu. To su iskoristili da uzmu Barona i probiju prvi inhibitor, a SKT je uspeo da ih zaustavi prilikom napada na bot inhibitor, kada su i pored 10.000 golda zaostatka uzeli četiri killa i na kratko odahnuli. MVP se nije dao zbuniti, dodali su gas i sa tri carry pretnje koju su činili Gangplank, Corki i Ezreal nisu imali problema da sruše tim koji sem Sivir nije imao nikog ko je mogao da napravi dovoljno velik damage i ozbiljnije ugrozi napredovanje MVP-a.

Lee „FakeR“ Sanghyeok se razigrao u drugoj partiji sa Kassadinom i sa 8-0-1 skorom je doveo svoj tim do sigurne pobede u kojoj je MVP za 43 minuta igre uzeo samo jedan kill.

MVP je kompletno kontrolisao tok odlučujuće treće partije, uzeli su pet zmajeva (od toga jedan Elder) i tri Barona, za šta je najviše zaslužan Kang „Blank“ Sungu jungler ekipe SKT čija je agresivna igra na početku partije skupo koštala tim u ostatku gejma, i metodičnom igrom uspevaju da nanesu četvrti poraz u pet mečeva ekipi SKT T1 koja je iz dana u dan sve dalje od borbe za titulu. Evidentno je da je ovaj sastav SKT-a jedan od najslabijih u istoriji kluba i sada je već vreme da razmišljaju o sledećoj sezoni, ako žele bar nešto da spasu kada su rezultati u pitanju ove godine.