Team Liquid i OG u borbi za opstanak na Majoru

eSports 22. feb 201813:05 > 13:21
ESL

Sve smo bliži konačnom raspletu grupe A na ESL Katowice Dota 2 Majoru. Vici Gaming i Virtus.pro će se u finalu pobedničkog baraža boriti za direktan plasman u polufinale, dok se za preostalo treće mesto bore OG i Team Liquid.

Mineski je nakon poraza od Virtus.proa u pobedničkom baražu izgubio i od ekipe OG u baražu gubitnika čime su se pridružili listi timova koji su ispali sa turnira, dok je Liquid bez većih problema savladao OpTic Gaming, zakazavši duel protiv OG-a, što je zaista pravi spektakl u najavi.

U grupi B u finalu pobedničkog baraža igraju Team Secret koji je izbacio LGD Gaming rezultatom 2-0 i Fnatic koji je bio bolji od Team Kinguina ali tek nakon sve tri odigrane partije. Ovo je veliki uspeh za Fnatic koji se nakon dugo vremena plasirao u plejof Majora, a u trci za preostalo treće mesto u grupi B ostale su još tri ekipe.

Team Kinguin će se boriti protiv Evil Geniusesa u prvom polufinalu gubitničkog baraža, a pobednik tog meča će se plasman u četvrtfinale igrati protiv boljeg iz kineskog derbija u kom igraju LGD Gaming i Newbee.

Nakon današnjih mečeva ćemo imati kompletan spisak učesnika plejofa i imena šest timova koji će se boriti za glavni deo nagrade od miliona dolara i novi Major trofej. Po onom što smo do sada videli, Virtus.pro i Team Secret prednjače kao favoriti, ali ne smemo zanemariti ni Team Liquid kao ni preostale kineske ekipe koje su ostale u takmičenju.