OpTic raspustio indijski CS:GO tim

eSports 22. okt 201812:56 > 12:57
Privatna arhiva

Američka esport organizacija OpTic Gaming je ukinula svoj indijski CS:GO tim nakon skandala sa varanjem jednog od članova tima na eTXREMESLAND turniru.

Ceo svet je obišla vest o incidentu koji se dogodio tokom drugog meča OpTic India tima, kada je Nikhil „forsaken“ Kuamawat uhvaćen sa softverom za varanje u sred meča.

Iako je tim izbacio forsakena odmah istog dana, uz saopštenje da niko od preostalih igrača nije znao šta se dešava, na kraju je ipak odlučeno da se ceo tim raspusti.

Ceo projekat OpTic India je osnovan u maju i za kratko vreme ekipa je uspela da se probije među desetak najboljih timova u Aziji, pokazavši neosporiv talenat. U međuvremenu su osvojili i ESL India Premiership što im je donelo zaradu od 7.000 dolara i uspeli su da se kvalifikuju za azijsku ESL Pro Ligu, doduše nakon ovoga njihova sudbina u takmičenju nije poznata.

Sada ostaje da vidimo da li OpTic smatra da je ime celog projekta ukaljano, ili će dati šansu nekim drugim igračima, što zvuči kao realnija opcija po onom što stoji u zvaničnom saopštenju.