WESG 2017: Aktuelni CS:GO prvak ispao iz takmičenja

CS-GO 15. mar 201815:21 > 15:32
WESG

Team EnVyus neće braniti titulu WESG CS:GO šampiona u nastavku turnira, nakon što nisu uspeli da obezbede plasman u plejof, završivši takmičenje na trećem mestu u grupi A, iza ekipa Team Russia i MVP.PK.

Druga grupa faza takmičenja je očajno počela za EnVy, koji je na Trainu pretrpeo težak 16-0 poraz od Rusije. Dennis „electronic“ Sharipov je obeležio prvu mapu sa neverovatnim 27-3 skorom i 2.47 rejtingom, što je nešto što se zaista retko viđa na profesionalnim CS:GO turnirima. Oni su mnogo bolje otvorili Cobblestone, drugu mapu, na kojoj su uzeli sedam rundi u prvom poluvremenu, ali je zato u nastavku Rusija odličnom igrom na T strani došla do 16-10 pobede i upisala prve bodove u grupi A.

EnVyUs nije uspeo da upiše pobedu do kraja grupne faze, odigrali su dva puta nerešeno, protiv ekipa Recca i MVP.PK, a nerešen rezultat protiv ekipe iz Indonezije ih je skupo koštao, pošto je umesto Francuza dalje prošla ekipa iz Južne Koreje.

Paralelno sa ovim mečevima su se odigrali i mečevi grupe B u kojoj je Space Soldiers opravdao ulogu favorita i prošao u plejof kao prvoplasirana ekipa, dok uz njih dalje ide brazilski tim TeamOne, koji je iza sebe ostavio australijski ORDER.