North i Virtus.pro na pragu ispadanja sa Majora

CS-GO 7. sep 201812:21 > 12:22
Faceit

Iako su prošle nedelje osvojili DreamHack Masters u Švedskoj, North je otvorio prvu fazu FACEIT London Majora sa dva poraza zbog čega moraju pobediti tri puta za redom ako žele u glavnu fazu takmičenja.

Drugi dan Majora u Londonu je započeo zaostalim mečom prvog kola u kom je Astralis deklasirao compLexity 16-4.

Nakon toga Ninjas in Pyjamas su došli do 2-0 i stigli na korak do povratka u društvo legendi, savladavši solidni TyLoo 16-12, vođeni raspoloženim Jonas „Lekr0“ Olofssonom koji je završio meč sa 1.55 rejtingom. Da se CIS timovi odlično snalaze u BO1 mečevima dokazala je Vega Squadron savladavši BIG 19-16 u produžetku, za drugu uzastopnu pobedu, dok je Team Liquid nastavio sa dominantnom igrom uz 16-9 pobedu protiv HellRaisersa.

Rogue je namučio Astralis uzevši im 13 rundi, ali se Nicolai „device“ Reedtz postarao da njegov tim pobedi, napravivši čak 26 fragova u pobedi svoje ekipe. Gambit je potom savladao bledi Renegades koji igra sve gore i gore rezultatom 16-10, dok se za najveće iznenađenje drugog dana postarao Spirit koji je savladao North 16-13 iako im skoro niko nije davao šanse da će doći makar do jedne pobede na celom turniru. U pobedničkom timu je briljirao Dimitry „S0tF1k“ Forostyanko sa 28 fragova i neverovatnih 120 štete po rundi.

OpTic Gaming je savladao Virtus.pro takođe sa 16-13, rezultat koji često viđamo za sada na Majoru, dok je compLexity iskoristio priliku da upiše pobedu protiv Space Soldiersa koji su i dalje primorani da se bore sa trenerom što njihove partije čini maltene 4 na 5 mečevima.

Ubrzo nakon toga su izuvčeni parovi trećeg dana:

2-0 timovi

Team Liquid vs. Vega Squadron
Astralis vs. Ninjas in Pyjamas

1-1 timovi

BIG vs. compLexity
Spirit vs. Rogue
Gambit vs. HellRaisers
TyLoo vs. OpTic Gaming

0-2 timovi

Renegades vs. Space Soldiers
North vs. Virtus.pro