TaZ i Kinguin osvojili DreamHack Open Montreal

CS-GO 11. sep 201812:47 > 13:11
DreamHack Flickr

Predvođeni veteranom Wiktorom "TaZ" Wojtasom, poljski CS:GO tim Kinguin je uspeo da se dokopa titule na DreamHack Openu u Kanadi savladavši finski ENCE rezultatom 2-0 (16-14 Nuke, 16-9 Dust2).

Dok je pažnja većine CS:GO fanova okrenuta ka Majoru u Londonu, u Montrealu se održao DreamHack Open za timove koji nisu uspeli da se plasiraju na elitno takmičenje. Kinguin je takmičenje otvorio porazom protvi ekipe Red Reserve, ali su potom u eliminacionom meču savladali eUnited, da bi se nakon toga osvetili švedskoj ekipi i 2-0 trijumfom obezbedili plasman u polufinale.

Tamo su u poljskom derbiju savladali AGO 2-0, ubedljivom 16-4 pobedom na mapi Dust2, nakon koje je usledio 16-8 trijumf na Trainu. TaZ je polufinale završio sa 39-21 skorom i 1.51 rejtingom, dok je odmah iza njega bio raspoloženi Karol „rallen“ Rodowicz, sa dva više fraga ali i 25 smrti.

ENCE je u drugom polufinalu savladao The Imperial. Oni su se povratili nakon ubedljivog 16-2 poraza, da bi u odlučujućoj trećoj mapi slavili u produžecima 19-17.

Finska ekipa se odlično držala na mapi Nuke u prvom gejmu finala, iako je to bio izbor Kinguina, ali su na kraju ipak poklekli u poslednjoj rundi regularnog dela igre. Prvo poluvreme naredne mape Dust2 je bilo podjednako neizvesno, ali je u nastavku odlična odbrana donela poljskoj ekipi novi trijumf i titulu.

Kinguin je sa ovom pobedom skočio za 11 mesta na HLTV rang listi i popeo se u top 2, sve do 17. pozicije, uz zarađenih 50.000 dolara.