IEM Chicago: MIBR ide kući, Fnatic i Liquid u plejofu

CS-GO 8. nov 201813:10 > 13:12
ESL

Drugi dan CS:GO turnira u Čikagu je obeležilo ispadanje ekipa Na'Vi i MIBR, koje su napustile turnir bez ijedne pobede. Kao i plasman Fnatica i Team Liquida u plejof.

Nakon što su BIG i Luminosity izbacili Na’Vi i AVANGAR o čemu smo detaljnije pisali ovde, gledali smo dva preokreta u mečevima gubitničkog baraža grupe A.

MIBR je poveo 1-0 prtiv ekipe NRG, da bi potom izgubili drugu mapu nakon dva produžetka rezultatom 22-18, a sve je pošlo po zlu na Trainu, na kom su prokockali minimalnu prednost na poluvremenu, izgubivši 16-11 u borbi za opstanak. U ekipi NRG se posebno istakao Bugarin Tsvetlin „CeRq“ Dimitrov sa 77 fraga + 26 K/D skorom.

Francuska ekipa Team LDLC je nastavila sa odličnom igrom. Oni su izgubili Dust2 protiv Northa, ali su potom identičnim rezultatom u oba poluvremena na mapama Nuke i Mirage slavili 16-10, nakon što su do poluvremena izgradili veliku 11-4 prednost.

Fnatic je iskoristio kiks ekipe Na’Vi u prvom kolu da preko ekipe eUnited dođe do plejofa. Američka ekipa je pružila dobar otpor, ali je na kraju Fnatic slavio 2-0 (16-13 Overpass, 16-11 Inferno).

Njima će rival u borbi za direktan plasman u polufinale biti Team Liquid, koji je gubio protiv ekipe mousesports, ali su vođeni brilijantnim Russelom „Twistzz“ Van Dulkenom koji je napravio 66 fragova, 13 više od prvog pratioca na listi, preokrenuli rezultat i odneli 2-1 pobedu.

Astralis, FaZe, Liquid, Fnatic – plejof IEM Chicago turnira već sad izgleda impresivno, a danas ćemo videti ko će im se pridružiti. Iz grupe A, to će biti pobednik meča NRG Esports vs. Team LDLC, dok su u grupi B i dalje u igri četiri tima.

Fortuna eSports