IEM Katowice: Na'Vi prejak za FaZe u četvrtfinalu

CS-GO 28. feb 201918:40 > 18:47
ESL

Natus Vincere je prvi tim koji je obezbedio plasman u polufinale IEM Katowice Majora savladavši FaZe Clan 2-0.

Prvo četvrtfinale IEM Katowice Majora koje je započeto Infernom je otvorio Egor „flamie“ Vasilyev sa svih pet killova u pištolj rundi, što je kasnije ponovio i u drugom poluvremenu, postavši prvi igrač u istoriji Majora kome je tako nešto pošlo za rukom. Iako je Na’Vi poveo 2-0, FaZe vrlo brzo preuzima kontrolu nad partijom i dolaze do 8-2 prednosti, koju Na’Vi uspeva da smanji na 10-5 do kraja poluvremena.

U nastavku pokazuju mnogo konkretniju igru, smanjuju prvo razliku na 10-9, a nakon što FaZe dolazi do dve runde, Na’Vi pravi seriju od pet pobeda i tek drugi put na mapi dolaze do prednosti. Tu prednost uspevaju da sačuvaju i pri rezultatu 15-13 koriste prvi map poen za 16-13 pobedu.

U nastavku gledamo Mirage, na kom Na’Vi nastavlja da igra konkretnije, svi igrači prave fragove što još jednom potvrđuje činjenicu da je Na’Vi potpuno drugi tim kada je cela ekipa raspoložena. Na’Vi je koristi ekonomsku prednost na T strani da ubedljivim pobedama drži FaZe na odstojanju, što im donosi 9-6 prednost na poluvremenu.

FaZe uzvraća pištolj rundom u nastavku, ali Na’Vi uzvraća udarac u narednoj rundi. Igrači ekipe Na’Vi nastavljaju da dobijaju većinu duela, gaseći u startu svaku agresiju protivnika, dolaze sa šest uzastopnih pobeda do meč poena i koriste prvu priliku da dovrše FaZe rezultatom 16-7.

FaZe će u polufinalu igrati sa pobednikom narednom meča u kom se sastaju Team Liquid i ENCE Esports.