Prvi u grupi – CR4ZY prošao u plejof EU Minora

CS-GO 17. jul 201922:19 > 22:38
DreamHack Flickr

Najbolji srpski CS:GO tim je zauzeo prvo mesto u grupi A na EU Minoru savladavši Sprout i NoChance i sada se nalaze na korak do istorijskog plasmana na svoj prvi Major turnir.

Nakon što su na mapi Train u meču koji je bio mnogo neizvesniji nego što smo očekivali savladali Sprout, CR4ZY je iskoristio priliku koja im se ukazala, da zauzmu prvo mesto u grupi a da usput izbegnu mousesports, nakon što je nemačka ekipa izgubila 14-16 od NoChance u prvoj rundi.

Miks koji predvodi iskusni Mikail „Maikelele“ Bill je iznenadio dobrim igrama u kvalifikacijama za EU Minor, pobedili su u prvom kolu glavnog favorita grupe A, ali nisu uspeli da ponovo iznenađenje protiv naših momaka.

Kada je na red došao meč pobednika CR4ZY je poveo 16-5 pobedom na Dust2, iako je ovu mapu odabrala protivnička ekipa. NoChance je poveo 3-0, ali su u nastavku koji je usledio posle duže pauze usled tehničkih problema uzeli samo tri runde srpskom timu. Ovu mapu je obeležio Nestor „LETN1“ Tanić koji je otvorio drugo poluvreme sa svih pet fragova u pištolj rundi, a na kraju je napravio 24 fraga ukupno uz 1.88 rejting.

Potom je usledio Nuke na kom je CR4ZY poveo 9-6 na T strani. Timovi su razmenjivali udarce u prvih 10 rundi, ali je pri rezultatu 5-5 CR4ZY uspeo da dobije pištoljima protivnički tim koji je bio pod punim naoružanjem, nakon čega kao da su ih slomili u nastavku.

Ipak, NoChance se nije predavao, uspevaju da izjednače na 9-9, ali nakon toga CR4ZY preuzima kontrolu i dolaze do 14 rundi pre nego što NoChance uspeva da ih zaustavi. Ispostavilo se da je to ujedno i sve što smo videli od njih do kraja mape i meča, pošto CR4ZY nakon toga dolazi do dve brze runde i 16-10 pobede za plasman u top 4.

Pored njih, u plejof je za sada prošao još i Fnatic koji je zauzeo prvo mesto u grupi B pobedom protiv ekipe North. Sutra su na programu mečevi koji će odlučiti i preostala dva učesnika plejofa, nakon počinje borba za dva slota koja vode direktno na Major i jedno koje vodi u baraž.