Fnatic CS:GO tim menja trenera

CS-GO 4. sep 201911:48 > 11:49
Privatna arhiva

Jimmy "Jumpy" Berndtsson se nakon tri godine povukao sa pozicije trenera Fnatica, a na njegovo mesto će doći menadžer ekipe Andreas "Samuelsson" Samuelsson.

Fnatic nastavlja sa promenama u svom CS:GO timu. Nakon što su iz ekipe udaljeni Richard „Xizt“ Landstrom i Simon „twist“ Eliasson, sličnu sudbinu je doživeo i Jumpy. Serija neuspeha na velikim turnirima je kulminirala ispadanjem sa prethodnog EU Minora što je značilo da će Fnatic po prvi put preskočiti jedan CS:GO Major.

Iako je Fnatic došao do toliko slabog nivoa igre da im trebaju zaista ogromne promene, vremena za kalkulisanje nema previše. Njih već početkom oktobra čeka veliki DreamHack Masters Malmo gde će imati priliku da se povrate i to na domaćem terenu, tako da bi vrlo uskoro mogli da saznamo ko će biti dva nova člana tima.

Njih će sa klupe predvoditi Samuelsson koji iako je većinu vremena proveo kao menadžer ekipe ima i trenersko iskustvo, on je 2017. godine predvodi Fnatic akademiju do nekoliko solidnih rezultata pre nego što je počeo da sarađuje sa A timom.