Zeus objavio kraj igračke karijere

CS-GO 9. sep 201916:45 > 16:46
Starladder Flickr

Legenda Counter-Strike esporta Danylo "Zeus" Teslenko će završiti svoju bogatu igračku karijeru pred domaćom CIS publikom na BLAST PRO Series turniru u Moskvi, objavljeno je danas na sajtu ekipe Na'Vi.

Veteran koji je uz igru maltene od njenog nastanka nije želeo da odugovlači sa otkrivanjem odluke o kojoj se već neko vreme priča i koja je danas i zvanično potvrđena dan nakon završetka StarLadder Berlin Majora na kom je po poslednji put predvodio Na’Vi.

Iako su imali šampionske ambicije Na’Vi je ispao već u četvrtfinalu nakon poraza od NRG Esportsa i nekako u tom momentu je bilo jasno da su nove promene u ekipi neminovne ako žele nove trofeje u budućnosti.

Zeus je prihvatio činjenjicu da je vreme za smenu generacija u CS:GO esportu i da je spreman da prepusti svoje mesto u timu nekom mladom i talentovanom igraču. Svakako, ovo neće biti kraj njegove karijere u esportu, a nakon kraćeg odmora odlučiće u kom tačno pravcu dalje želi da ide. On je izjavio da za sada neće preuzeti ulogu CS:GO trenera jer želi da se posveti drugim projektima kao što je razvoj esporta generalno u CIS regiji, ali da je i to jedna od opcija u nekom trenutku.

Na’Vi će definitivno igrati sa ogromnom dozom motivacije u Moskvi u želji da isprati svog kapitena sa titulom, ali sve i da se to ne desi verujemo da će ruski navijači organizovati spektakularan oproštaj od Zeusa.