G2 preko mousesportsa do IEM Katowice plejofa

CS-GO 26. feb 202019:28 > 19:29
ESL

G2 Esports je uspeo da se povrati od šoka koji su doživeli na prvoj mapi i sa dve ubedljive vezane pobede baci na kolena drugi tim sveta u borbi za plasman u plejof.

Meč između G2 i mousesportsa je možda bio i derbi dana u Poljskoj, iako je na programu nekoliko zaista spektakularnih mečeva. Mousesports je došao na turnir kao jedan od glavnih favorita, dok je G2 vidno sve uigraniji i upravo se od njih očekuje da imaju najveće šanse protiv vodećih timova, što su i pokazali u ovom meču.

Oni su ubedljivo započeli Dust2 gde su poveli 12-3 na poluvremenu, ali u nastavku mousesports preuzima kompletnu kontrolu nad mapom i osvajaju 13 uzastopnih rundi pre nego što je G2 uspeo da ih zaustavi. Ta jedna runda je sve što smo videli od G2 u drugom poluvremenu i mousesports za kratko vreme preokreće od 3-12 do 16-13 i to na mapi koju je G2 odabrao.

Ali G2 Esports je pokazao koliko imaju samopouzdanja i nisu dozvolili da ih ovakav epilog prve mape mentalno hendikepira. Raspucali su se u nastavku Kenny „kennyS“ Schrub i Nemanja „huNter-“ Kovač, sa po 22 odnosno 21 fragom dovode G2 do izjednačenja 16-6 pobedom na Infernu, a potom nastavljaju sa bravuarama na mapi Nuke.

Na T strani uzimaju devet rundi i odlaze na poluvreme sa solidnom prednošću, a nastavku gube samo jednu rundu i 16-7 rezultatom overavaju svoju kartu za Spodek Arenu.

G2 Esports će se za prvo mesto u grupi B i direktan plasman u polufinale boriti sa pobednikom američkom derbija u kom igraju Team Liquid i Evil Geniuses.