FaZe Clan izbacio Vitality sa IEM Katowice turnira

CS-GO 26. feb 202022:41 > 22:42
ESL

FaZe Clan je uspeo da napravi rezultatski preokret u meču za opstanak protiv tima koji predvodi najbolji igrač sveta i izbori revanš sa Na'Vi koji će odlučiti trećeg učesnika plejofa iz grupe A.

Francuz Mathieu „ZywOo“ Herbaut koji je proglašen za najboljeg CS:GO esportistu u 2019. godini je završio meč sa najviše fragova među svih deset igrača, ali ni to nije bilo dovoljno za Vitality da obezbedi opstanak na turniru.

FaZe je odabrao Mirage kao prvu mapu a svoje znanje na njoj su pokazali tako što su vezali šest rundi na startu partije. Vitality uspeva da smanji zaostatak na samo jednu rundu do poluvremena, a potom i da u nastavku povedu 13-8 pre nego što FaZe konačno dolazi sebi. Taman kada se činilo da će FaZe ponovo preći u vođstvo ZywOo pravi quad kill i pomaže svom timu da u 30. rundi dođe do 1-0 prednosti u meču.

Na mapi Nuke na scenu stupa mladi Helvjis „broky“ Saukants koji je na kraju i završio meč kao igrač sa najviše fragova u ekipi FaZe. On i Nikola „NiKo“ Kovač vode glavnu reč na mapi i omogućavaju FaZe-u da izjednači rezultatom 16-11.

Možda i najslavnija esport mapa Inferno je odlučila pobednika, a ovoga puta ZywOo nije imao snage da sam iznese Vitality do kraja. Održavao ih je u igri koliko je mogao, ali uz samo šest fragova svog saigrača Richarda „shox“ Papilona i činjenicu da niko drugi u francuskoj ekipi nije prešao 1 rejting, Vitality jednostavno nije mogao da parira uigranijem timu.

FaZe je na kraju potpuno zasluženo odneo pobedu jer su igrali bolje kao ekipa, ali pred njima je još jedna ogromna prepreka u vidu ekipe Natus Vincere, na putu do Spodek Arene i plejofa.