Vitality traži $600.000 za ALEX-a, FaZe zainteresovan

CS-GO 1. jul 202012:23 > 12:24
Epicenter

Francuska esport organizacija Team Vitality je u pregovorima sa nekoliko ekipa oko transfera svog bivšeg kapitena Alexa "ALEX" McMeekina.

ALEX je početkom marta iznenada napustio Vitality, a ovu odluku je doneo zbog previše napornog rasporeda CS:GO turnira koji su ga potpuno iscrpeli. Nakon njega nešto slično je uradilo još nekoliko igrača iz vodećih svetskih timova, a izgleda da je ALEX spreman za povratak i da je napunio baterije.

Vitality se snašao bez njega, Dan „apEX“ Madesclaire je preuzeo ulogu vođe, a u tim je došao mladi Kevin „misutaa“ Rabier i oni danas zauzimaju drugu poziciju na HLTV svetskoj rang listi.

Sa druge strane veliki broj timova i dalje traga za kvalitetnim vođama, zbog čega ne čudi što prema izveštaju portala 1pv.fr veliki broj ekipa pokušava da ugovori transfer sa Francuzima. Među njima je i FaZe Clan koji i dalje traga za petim igračem, kao i veliki broj slabijih timova koji bi dovođenjem iskusnog lidera dobili priliku da postanu opasnija konkurencija vodećim svetskim ekipama, među njima su FunPlus Phoenix, c0ntact, Cloud9 i mnogi drugi.

Vitality je u komentaru za francuski portal potvrdio da su u toku pregovori i da se nadaju da će transfer sa jednom od zainteresovanih strana biti finalizovan u predstojećim nedeljama.