Vitality, G2 i Astralis na vrhu RMR liste

CS-GO 7. jul 202011:08 > 11:52
ESL

Iza nas su dva od tri kvalifikaciona turnira za ESL One Rio 2020 CS:GO Major, a evo i koji timovi su za sada prikupili najviše poena u Evropi.

Kada je Valve odložio prvi CS:GO Major u 2020. godini doneta je ujedno i odluka da niko od timova ne bude automatski kvalifikovan, već da sve ekipe moraju da se izbore za učešće na takmičenju. Timovi koji su najbolje prošli na prethodnom Majoru u Berlinu dobili su određeni broj Regional Major Ranking poena na samom startu, kako njihov trud ne bi bio potpuno uzalud, a najviše je dobio šampion Astralis – 800.

Iako se Astralis nije ni takmičio na cs_summit 6, drugom po redu kvalifikacionom turniru, osvajanje Road to Rio kvalifikacija im je donelo dodatnih 1.600 poena i visoku treću poziciju na ukupnoj rang listi.

Podsetimo, svaka regija je dobila određen broj slotova, Evrope najviše kao najuspešnija. Tri tima prolaze direktno u Legends fazu takmičenja, šest u Challengere i još dva u Contender fazu.

Na čelu tabele se nalazi Team Vitality kome je četvrto mesto na Road to Rio i drugo na cs_summit 6 donelo ukupno 3.535 poena. Odmah iza njih sen alazi G2 Esports sa 2.680 poena, ali ako žele da sačuvaju status legendi moraju na narednom turniru popraviti rezultat sa cs_summit 6 gde su završili tek na devetom mestu.

Nakon tri vodeća tima nalazi se i najprijatnije iznenađenje kvalifikacija, ekipa GODSENT, sa samo 100 poena manje od Astralisa. Činilo se da je GODSENT napravio sjajan rezultat sedmim mestom na Road to Rio, da bi potom nadmašili ovaj uspeh i došli do visoke pete pozicije na cs_summit 6 turniru.

Listu učesnika koji su još u Challenger zoni čine ENCE, Ninjas in Pyjamas, FaZe Clan, North i cs_summit 6 šampion BIG koga nismo gledali na Road to Rio zbog čega imaju „samo“ 2.000 poena.

Poslednja dva mesta koja vode na Major zauzimaju Fnatic i OG, dok im za vratom diše Heroic.

Iza njih sa preko 1.000 bodova se nalaze još i Team Heretics i Movistar Riders, od kojih se ne očekuje previše u nastavku takmičenja, a prvi ispod 1.000 liste je mousesports, koji se nalazi u očajnoj formi i pred njima će biti zaista težak zadatak da overe kartu za Brazil.

Naravno ako se Major uopšte i bude igrao u Brazilu, za šta su vremenom sve manje šanse kada se uzme u obzir razvoj globalne pandemije korona virusa. Valve će vrlo verovatno biti pred teškom odlukom, ili da odloži Major za 2021. godinu ili da ga kao i ostatak turnira podeli po regijama, što bi znatno umanjilo njegov značaj, tako da će verovatno čekati poslednji mogući trenutak da donesu konačnu odluku.

Screenshot