BLAST Paris Major će biti poslednji CS:GO Major

Paris Major
Paris Major

Valve je potvrdio da će Major u Parizu ujedno biti i poslednji Major u CS:GO esportu, kao i detalje o prvom CS2 Majoru.

Dolazak dugo iščekivanog Counter-Strike 2 donosi velike izmene u Counter-Strike esportu i pre nego što je novi mod igre izašao. Profesionalni igrač uveliko tesitraju novu igru u beti, a Valve je odmah u startu najavio da što se tiče najvećeg Counter-Strike turnira, Majora, ovaj koji će se održati u Parizu će ujedno biti i poslednji.

Nakon njega prvi sledeći Major će se igrati u Counter-Strike 2 igri, a on je zakazan za mart naredne godine, što znači da ćemo ove godine gledati samo jedan Counter-Strike Major.

Valve verovatno ne želi da žuri i srlja sa nedovoljno istestiranom igrom za najveći nivo turnira, pošto bi CS2 morao da bude potpuno funkcionalan već za početak kvalifikacionih turnira, za šta bi verovatno bilo knap vremena i bilo koji već bag bi doveo do toga da bi sve moralo da se pomeri.

Ovo znači da će Major u Parizu imati posebnu težinu, ne samo da će pobednik dugo sedeti na tronu, već će ujedno ostati upamćen i kao šampion finalnog CS:GO Majora.

Podsetimo, EU RMR kvalifikacije za BLAST Paris Major kreću početkom aprila. Naš iNation će se u okviru prvog kola grupe B sastati sa nemačkom ekipom BIG, dok će braća Kovač i G2 igrati protiv 9INE na startu turnira.