FaZe Clan osvojio ESL Pro Ligu i Intel Grand Slam

ESL Pro Liga FaZe
ESL Pro Liga finale

FaZe Clan je uspeo da savlada Cloud9 3-1 u velikom finalu 17. sezone ESL Pro Lige i pored titule osvoji i Intel Grand Slam koji im je doneo dodatnih milion dolara.

Nakon što su u osmini finala pobedili ekipu FURIA, Faze clan je zaređao trijumfe protiv CIS ekipa počešvi sa pobedom protiv forZe u borbi za top 4 plasman. U velikom polufinalnom derbiju bili su bolji od Na’Vi 2-1, a tada su nakon 7-16 poraza na mapi Ancient uspeli da se povrate i pobede 16-8 na Nuke i potom 16-9 na Mirage.

U tom meču FaZe je predvodio do pobede Russel „Twistzz“ Van Dulken sa +27 skorom u killovima i 1.37 rejtingom, a kanadski CS:GO superstar je nakon pobede u finalu postao prvi igrač na planeti koji je dva puta osvojio Intel Grand Slam. Podsetimo, IGS je nagrada koju ekipa dobije za osvojena četiri velika turnira u ESL organizaciji, uz pravila da oni moraju biti povezani u okviru poslednjih deset ESL takmičenja.

FaZe je prošle godine osvojio IEM Katowice 2022, 15. sezonu ESL Pro Lige i IEM Cologne 2022, ali su tu stali. Naredna tri velika turnira osvajaju Vitality, Outsiders i G2, da bi FaZe konačno došao do četvrtog trijumfa u novoj sezoni Pro Lige, čime su se pridružili elitnoj listi Grand Slam osvajača koju čine Astralis, Team Liquid i Na’Vi.

Kada je reč o samom finalu, FaZe je poveo 16-13 pobedom na Overpass, a potom su prednost udvostručili 16-9 trijumfom na Infernu. Cloud9 je uspeo da ih zaustavi na Mirage (16-11), ali nisu uspeli dalje od utešne mape, jer je FaZe odneo 16-11 pobedu na Ancient čime su stavili tačku na meč.

Komentari (0)

Vidi sve komentare