FURIA nošena publikom izbacila NaVi sa IEM Rio Majora!

CS-GO 12. nov 20222:07 0 komentara
IEM Rio Major
IEM Rio Major

FURIA je uspela da napravi senzaciju i savlada glavnog favorita IEM Rio CS:GO Majora 2-1 u poslednjem četvrtfinalnom meču uz do sada neviđenu podršku publike na jednom esport takmičenju.

Iako je Na’Vi tim koji pored velikog kvaliteta krasi i ogromno iskustvo na najvećim turnirima, ni to ovoga puta nije bilo dovoljno pred energijom koju je podrška domaće publike donela hrabroj ekipi FURIA.

U meču u kom su slavili rezultatom 2-1 FURIA je možda mogla do pobede i na dve mape, ali ih je izgubljena runda protiv pištolja pri samom kraju mape koštala pobede na Nuke na kojoj je Na’Vi slavio 16-14.

To što je FURIA bila tako blizu da pobedi na piku Na’Vi je bila zabrinjavajuća činjenica za navijače ukrajinske ekipe, a razloga za brigu je i te kako bilo kada je FURIA uzela 10 rundi na T strani druge mape – Ancient. Oni su prednost uspeli da održe u nastavku i dođu do 16-10 pobede kojom su izjednačili rezultat na 1-1.

Na strani brazilske ekipe zvezda tima Kaike „KSCERATO“ Cerato je dobijao ključne runde za svoj sastav, ali je i ostatak petorke igrao na izuzetno solidnom nivou kada se uzme u obzir da je preko puta njih bio jedan od, po mnogima i najbolji tim sveta.

Ono što je pravilo glavnu razliku kako u prve dve mape, tako i na odlučujućoj Mirage, je bilo odsustvo najboljeg CS:GO igrača na planeti Aleksandra „s1mple“ Kostylieva. S1mple je završio meč kao igrač sa najmanjim rejtingom, što je nešto što ne pamtimo kada se poslednji put desilo. Meč je završio sa 53-62 skorom, 63.3 štete po rundi i 0.87 rejtingom.

S1mple je bio vidno nervozan tokom celog meča, uzavrela atmosfera je izuzetno uticala na njega, promašivao je hice koje igrač njegovog kalibra skoro nikada ne maši, a FURIA je znala to da iskoristi.

Na’Vi je dobro odigrao prvo poluvreme mape Mirage iako je FURIA imala 8-7 prednost na poluvremenu. Na’Vi je mnogo konkretniji bio u rundama koje su pobeđivali, i u prvi mah činilo se kao da će na CT strani umeti da privedu meč kraju. Ali umesto toga FURIA je agresivnom i hrabrom igrom uspela da im zada previše problema u nastavku, u finišu meča vezuju nekoliko rundi i sa 8-3 skorom na T strani dolaze još jednom do 16-10 pobede uz gromoglasan aplauz i skandiranje brazilskih navijača.

FURIA je imala podršku i jednog od najpopularnijih fudbalera današnjice, koji je odmah nakon meča čestitao svojim miljanicima i u sportskom maniru pozdravio s1mple-a koji je ovoga puta izgubio od večeras makar boljeg tima.

FURIA će u polufinalu igrati protiv ekipe Heroic koja je danas savladala Team Spirit 2-0.