IEM Katowice:Heroic i Vitality u plejofu, MOUZ i NiP ispali

CS-GO 7. feb 202311:33 0 komentara
apex
apex

Nakon novih mečeva grupe B dobili smo još dva učesnika plejofa na IEM Katowice 2023, a to su Team Vitality i Heroic. Heroic je u borbi za prolaz pobedio OG, dok je Vitality bio bolji od Fnatica.

Tim Nemanje „nexa“ Isakovića je pružio dobar otpor ekipi Heroic, ali nisu mogli da pobede jedan od trenutno najboljih timova sveta. Heroic je poveo 16-10 pobedom na Infernu zahvaljući odličnoj igri na T strani u drugom poluvremenu, a do 16-12 trijumfa na Mirage dolaze zahvaljući preokretu u drugom delu igre gde 6-9 deficit pretvaraju u pobedu tako što su uzeli 10 od 13 rundi igrajući na CT strani.

Fnatic je propisno namučio Vitality i dokazao da mogu da igraju i sa najtvrđim timovima. Vitality je poveo 16-13 pobedom na mapi Overpass, da bi Fnatic potom izjednačio ubedljivom 16-8 pobedom na Mirage. Kao odlučujuću mapu smo gledali Nuke i na njoj Vitality uspeva da se odbrani i odnese 16-13 pobedu, u izuzetno napetoj završnici meča.

U borbi za opstanak Complexity je napravio veliko iznenađenje izbacivši osmi tim sveta MOUZ sa turnira. Američka ekipa već neko vreme pruža solidne partije, a dobru formu su krunisali velikom pobedom protiv favorizovanog protivnika (16-9 Inferno, 12-16 Nuke, 16-12 Ancient).U centru pažnje se našao Hakon „hallzerk“ Fjaerli sa 80 fragova, 99 štete po rundi i 1.54 rejtingom.

Aktuelni Major šampioni Outsiders su poslali Ninjas in Pyjamas kući, nakon što su uspeli da preokrenu rezultat i oporave se od 5-16 poraza na Vertigu. Ruska ekipa je potom slavila 16-12 na Overpass i 16-9 na Infernu.

Danas se u grupi B sastaju Fnatic i Complexity, potom OG i Outsiders, a pobednici ovih mečeva će se boriti za plasman u plejof. Nakon toga Heroic i Vitality će igrati za prvo mesto u grupi i prolaz u polufinale.

U A grupi FaZe Clan je zaustavio mongolski IHC Esports i danas ih očekuje derbi protiv Team Liquida, nakon čega ćemo znati ko je treći tim iz A grupe koji prolazi dalje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!