Maden protiv braće Kovač u finalu IEM Kelna!

CS-GO 6. avg 202315:07 0 komentara
IEM Cologne Keln 2023
IEM Cologne Keln 2023

Spektakl za fanove domaćeg esporta u najavi, u finalu poslednjeg velikog CS:GO turnira ćemo gledati G2 Esports i ENCE, dva tima za koji igraju Pavle "Maden" Bošković, odnosno Nikola "niko" Kovač i Nemanja "huNter" Kovač.

Borba za finale u Kelnu je otpočela duelom između aktuelnih Major prvaka Team Vitality i ENCE, a ovaj meč je može se reći i nadmašio očekivanja navijača, donevši nam vrhunsko uzbuđenje na prve dva mape koje su se obe završile 16-14 rezultatom.

Meč je započeo na piku Vitality, mapi Mirage, na kojoj je francuska organizacija povela 9-6 na poluvremenu, ali je potom ENCE iznenadio predobrom igrom na T strani i uspeo da u poslednjoj rundi regularnog dela mape odnese pobedu. Maden je prednjačio po kilovima na ovoj mapi, a odlični su bili i kapiten Marco „Snappi“ Pfeiffer kao i snajperista Alvaro „SunPayas“ Garcia.

Vitality uspeva da izjednači na Nuke zahvaljući sjajnoj igri u prvom poluvremenu gde su poveli 11-4 na CT strani. ENCE je uspeo da se vrati u igru u nastavku, ali nisu imali snage da izvuku produžetke u 30. rundi.

Vertigo je odlučio pobednika, a na njemu na scenu stupaju SunPayas i Maden koji su potpuno dominirali na T strani zbog čega ENCE vodi 10-5 na poluvremenu. U nastavku su dodali gas i dolaze do ubedljive 16-7 pobede, koja se čini još impresivnijom kada se uzme u obzir da su izgubili obe pištolj runde.

G2 je opravdao ulogu favorita protiv Astralisa u drugom polufinalu. Uspeli su da zaustave pobednički niz Danaca na mapi Ancient i 16-12 pobedom nas uvedu u Inferno gde je niko još jednom dominirao na T strani i pokazao zašto je ovo najbolja mapa G2. Oni su slavili 16-9 na drugoj mapi i bez većih poteškoća se približili na korak do toga da podignu poslednjih veliki CS:GO pehar.

Finale je na programu danas od 16:00 i igra se na tri dobijene mape.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!