MOUZ savladao Cloud9 u četvrtfinalu, Outsiders dobio Fnatic

CS-GO 11. nov 202210:15 0 komentara
MOUZ
MOUZ

Prvog dana plejofa IEM Rio Majora MOUZ je uspeo da napravi ogromno iznenađenje i savlada jedan od dva glavna favorita turnira Cloud9 nakon preokreta, dok su Outsiders bez većih problema izašli na kraj sa ekipom Fnatic.

U prvom četvrtfinalu su se sastali Outsiders i Fnatic, a ruska ekipa uspeva da povede na protivničkom piku, mapi Inferno, nakon čvrste igre na CT strani koja im je donela 10-5 prednost koju su uspešno održavali u nastavku za konačan 16-11 trijumf. Potom je usledio Mirage, a na njemu Outsiders dolaze do ubedljive 16-8 pobede.

Iako je ruska ekipa ostala bez zvezde tima, Outsidersi (Virtus.pro) su dokazali da su izuzetno dobro uigran tim i da mogu da se nose protiv najboljih, a sada ih još samo jedna pobeda deli od velikog finala.

I dok ovakav ishod prvog četvrtfinala nije iznenadio, ono što je potom usledilo malo ko je mogao da očekuje. Cloud9 je bio ubedljiv tokom Legends faze Majora gde su bili jedan od 3-0 timova. Oni su poveli 16-11 pobedom na protivničkom piku Infernu i činilo se kao da će rutinski u nastavku privesti meč kraju.

Cloud9 je uspeo da uzme pet rundi na T strani mape Overpass, što se smatra kao relativan uspeh na mapi koja je naklonjena CT igračima, ali MOUZ u nastavku pruža jos bolju igru na T strani i odnose 16-13 pobedu.

Ancient je bila odlučujuća mapa, a na njemu je izgledalo kao da se Cloud9 nije previše spremio. Iako su poveli 5-0 na startu mape MOUZ je odlično igrao T stranu i otišao na poluvreme sa rundom prednosti. Igrači MOUZ-a su temeljno proučili igru Cloud9 na ovoj mapi i kao da su uvek bili korak ispred njih. Epilog – 16-9 pobeda i put u polufinale gde ih čeka još jedan tim iz CIS regije.

U današnjim mečevima se sastaju Team Spirit i Heroic, odnosno FURIA i Na’Vi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!