Neslavni rekord – s1mple završio mapu sa 0.20 rejtingom

BLAST Pro Series

Po mnogima najbolji CS:GO igrač sveta Aleksandr "s1mple" Kostyliev je sinoć odigrao svoju najgoru mapu od kada igra za Natus Vincere. Oni su na startu plejofa CIS RMR turnira EPIC League 2021 izgubili od ekipe Akuma, a na prvoj mapi Mirage koja se završila rezultatom 2-16 s1mple je ostvario 0.20 rejting uz samo 25.6 štete po rundi.

Trenutno drugi najbolje rangirani tim sveta prema HLTV rang listi, Na’Vi za sada nije opravdao ulogu (uz Gambit) glavnog favorita EPIC League 2021 kvalifikacionog turnira za predstojeći Major. Podsetimo ovo izdanje EPIC League je jedan od zvaničnij Regional Major Ranking turnir za CIS regiju, regiju iz koje će pet timova obezbediti plasman na naredni CS:GO Major.

Na’Vi se već spotakao u prvoj fazi turnira gde su izgubili meč protiv ekipe Entropiq, ali teško da je iko očekivao ovako slab meč protiv Akume. Ukrajinski sastav koji je trenutno 47. tim sveta je uništio Na’Vi na mapi Mirage kao što smo već spomenuli, a verovatno i glavni razlog ovako teškom porazu je najlošija partija glavne zvezde tima od kako je u avgustu 2016. došao u Na’Vi.

Ovo je ujedno i drugi najgori statistički učinak koji je s1mple ostvario u njegovoj profesionalnoj karijeri, a konačna statistika prve mape protiv Akume je iznosila 5-16 skor, 25.6 ADR i 0.20 rejting. S1mple se raspucao na Dust2 gde je postigao čak 27 fragova uz preko 100 štete po rundi, ali ga ostatak ekipe nije ispratio i Akuma je odnela 16-10 pobedu.

Srećom po navijače Na’Vi plejof se igra na duple eliminacije, tako da ovo nije kraj turnira za ekipu. Oni će igrati u prvom meču gubitničkog baraža protiv ekipe forZe. Akumu u nastavku plejofa očekuje okršaj sa ekipom Virtus.pro, dok se u drugom polufinalnom meču pobedničkog baraža sastaju Gambit i Spirit.

Komentari (0)

Vidi sve komentare