Nikola „NiKo“ Kovač četvrti najbolji CS:GO igrač planete

CS-GO 18. jan 202119:04 > 19:07 0 komentara
NIkola Kovač
Nikola "NiKo" Kovač

Nikola "NiKo" Kovač je svrstan u top 4 CS:GO igrača 2020. godine na prestižnoj rang listi HLTV portala.

Iako u CS:GO esportu nepostoji zvanična rang lista igrača, vodeći CS:GO portal HLTV već nekoliko godina organizuje godišnja rangiranja koja su izuzetno cenjena kako među navijačima tako i među samim igračima, zbog čega je od ogromnog prestiža i značaja naći se na ovoj top 20 listi.

NiKo je već dugo vremena naš najbolji CS:GO igrač, može se reći i najpoznatiji esporista, a upravo je njegov transfer u G2 Esports bio jedan od ključnih momenata u ovom esportu kada je reč o godini koja je iza nas.

NiKo se uspešno povratio od prošle godine u kojoj je proglašen za „tek“ 11. igrača sveta, što bi za mnoge bilo impresivan učinak ali ne i za njega koga sa pravom mnogi smatraju za jednog od najboljih CS:GO igrača. On se u protekloj godini posebno istakao sjajnim partijama protiv najjačih timova, pokazavši još jednom da zna kako da igra pod pritiskom i da puca od samopouzdanja što mu omogućuje da igra najbolje kada je najpotrebnije.

ESL

Start 2020. godine kada je još uvek igrao za FaZe je prošao u znaku top 8 finiša na IEM Katowice, trećeg mesta na ESL One Road to Rio, a potom pri sredini godine i top 3 finišima na turnirima BLAST Premier Spring i DreamHack Masters Spring. Upravo je NiKo bio glavna udarna snaga ekipe na ovim takmičenjima.

FaZe je potom poklekao pred izazovima na turnirima cs_summit 6, ESL One Cologne i u 12. sezoni ESL Pro Lige, ali u oktobru osvajaju IEM New York što je ujedno bio i poslednji pehar koji je NiKo osvojio uz tim u kom je proveo preko tri ipo godine. Njegovi poslednji turnir u dresu FaZe-a je bio DreamHack Open Fall gde ekipa nije uspela da se dokopa top 8 plasmana, nakon čega se pridružuje Nemanji „huNter-“ Kovaču koji se takođe dokopao liste na kojoj je zauzeo 13. mesto i Nemanji „nexa“ Isakoviću, zbog čega je G2 Esports za kratko vreme postao omiljeni tim među navijačima sa ovih prostora.

Uz raspucanu braću Kovač od ekipe G2 Esports se mnogo očekuje ove godine, ali ako su rezultati iz kraja 2020. nešto pokazali, to je da im je još uvek potrebno uigravanje kako bi mogli da pariraju vodećim ekipama kao što su Astralis i Na’Vi koji su uz Vitality trenutno najbolji timovi sveta.

Njih ćemo već od sutra imati prilike ponovo da gledamo u akciji uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu, u okviru velike završnice BLAST Premier Global Finals 2020 takmičenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!