Oproštaj od veterana – RpK napušta Vitality

RPK
RPK

Francuski CS:GO igrač Cedric "RpK" Guipouy će istupiti iz startne postave ekipe Vitality nakon BLAST Premier Spring Showdowna, objavljeno je u zvaničnom saopštenju organizacije.

Ovaj popularni 31-godišnjak je član Vitality od njenog ulaska u CS:GO esport početkom oktobra 2018. godini. Tokom prošle godine igrao je izuzetno bitnu ulogu u uspesima ekipe koja je na kratko vreme uspela da se probije na prvo mesto HLTV svetske rang liste. Vitality nije uspeo da nastavi sa dobrim igrama ove godine, što je dovelo do nekoliko promena.

Prvo je u februaru na samo deset dana kapiten ekipe Dan „apEX“ Madesclaire napustio tim, potom je saopšteno da Nabil „Nivera“ Benrlitom više neće igrati za ekipu, a sada na red dolaz i odlazak RpK-a.

Njega će zameniti Jayson „Kyojin“ Nguyen Van, mladi igrač o kome se malo toga zna i koji još uvek nije imao prilike da se dokaže na profesionalnim turnirima. Prema glasinama reč je o veoma talentovanom igraču, pred kojim je izuzetno težak zadatak da se za kratko vreme uklopi u tim i pomogne im da se vrate u sam vrh CS:GO esporta.

Komentari (0)

Vidi sve komentare