PGL najavio prvi CS2 Major u Kopenhagenu

PGL
PGL

PGL je izdao zvanično saopštenje da će u aprilu 2024. godine organizovati u prestonici danske prvi Major u Counter-Strike 2 esportu.

Pre samo nekoliko dana Valve je objavio da će Major u Parizu biti poslednji CS:GO Major, i da će naredni biti u novoj verziji Counter-Strike igre – CS2. Ono što smo tada znali je da će prvi CS2 Major biti u 2024. godini, a sada dobijamo zvanične potvrde oko organizacije eventa iza kog će stajati PGL.

Podsetimo, PGL je u prethodne dve godine organizovao CS:GO Major turnire Stockholm 2021 i Antwerp 2022, koji su se prenosili u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu.

PGL CS2 Major Copenhagen 2024 će se održati u periodu od 17. do 31. marta naredne godine i to u Royal Areni koja je u CS:GO esport zajednici najpoznatija po tome da su se u njoj igrali mnogi BLAST turniri.

Ukupno 24 tima će se boriti za nagradni fond od 1.250.000 dolara na prvom Majoru u Danskoj, zemlji iz koje dolazi najtrofejniji Major tim svih vremena Astralis, i koja je jedna od vodećih svetskih sila u CS:GO esportu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare