Senzacija – Bad News Eagles izbacio FaZe Clan sa Rio Majora!

CS-GO 7. nov 202214:50 0 komentara
Karrigan
Karrigan

Po prvi put od kako se CS:GO Major turniri igraju u aktuelnom formatu, branioc titule je ispao već nakon trećeg kola Legends faze, nakon što je FaZe Clan doživeo i treći uzastopni poraz izgubivši 1-2 protiv Bad News Eaglesa.

Iako su bili prvi nosilac na turniru, FaZe je imao nesreću da u prvom kolu igra protiv Cloud9 koji su se mučili u Challenger fazi zbog čega su bili najslabije rangirani tim u Legends fazi. Cloud9 je uspeo da savlada FaZe 16-14, da bi potom u drugom kolu Vitality demolirao FaZe 16-6 i doveo ih na korak do ispadanja.

I pored toga niko nije smatrao da će FaZe zaista ispasti, navijači su očekivali da će se poput C9 povratiti u Bo3 mečevima. Njihov prvi Bo3 rival je bio Bad News Eagles, tim koji je pokazao u više navrata da ima potencijal, ali se nije očekivalo da mogu da pariraju mnogo iskusnijim igračima ekipe FaZe.

FaZe je dozvolio BNE da uzmu njihovu omiljenu mapu Vertigo gde su slavili 19-16 nakon produžetaka. FaZe je uspeo da izjednači 16-8 pobedom na Nuke, ali su onda prokockali prednost od 14-8 dozvolivši igračima Bad News Eagles da izbore produžetke i potom slave rezultatom 22-20 za veliki trijumf.

CS:GO esport javnost je podeljena nakon ispadanja FaZe-a sa turnira. I dok neki smatraju da je nedopustivo da glavni favorit turnira izgubi tri meča za redom, drugi se čude kako je FaZe mogao da igra protiv Cloud9 i Vitality na startu turnira, dok su mnogi slabije rangirani timovi imali izuzetno lakši put do tri pobede.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!