Titula za kraj CSGO ere: G2 je IEM Keln 2023 šampion!

CS-GO 6. avg 202321:01 5 komentara
g2
g2

G2 Esports je ubedljivom igrom pregazio ENCE 3-1 u finalu poslednjeg velikog CS:GO turnira i potpuno zasluženo podigao trofej pobednika IEM Kelna!

G2 je od početka pa sve do samog kraja demonstrirao izuzetno jaku formu tokom turnira u Kelnu i na kraju nije bilo nikakve dileme da je titula otišla u prave ruke. Padali su redom Astralis, FaZe i Vitality u grupnoj fazi, potom ponovo Astralis u polufinalu i konačno ENCE u velikom finalu.

I dok je ceo tim igrao odlično, zvezde ekipe su se ponovo izdvojile po individualnom učinku, Nikola „NiKo“ Kovač sa 91 fragom, 98.4 štete po rundi i 1.49 rejtingom i Ilya „m0NESY“ Osipov sa 92 fraga, 84.3 ADR rejtingom i 1.42 ukupnim rejtingom.

G2 je otvorio finale ubedljivom 16-4 pobedom na protivničkom piku mapi Nuke. Oni su uzeli 11-4 prvo poluvreme na CT strani, da bi potom u nastavku 5-0 serijom stavili tačku na prvu mapu.

Mirage je doneo mnogo više uzbuđenja, makar u prvom delu igre gde je ENCE poveo 8-7 na poluvremenu, ali je G2 sjajnom odbranom u drugom poluvremenu sprečio bilo kakvu dilemu oko kranjeg ishoda odnevši 16-10 pobedu.

ENCE nije dozvolio da se finale završi u samo tri mape, odgovorili su jako na Anubisu, G2 je uspeo da zaustavi krvarenje nakon 5-10 zaostatka na poluvremenu, spasili su pet map poena, ali nisu mogli da kompletnog preokreta i ENCE smanjuje zaostatak 16-13 pobedom.

G2 je juče u polufinalu dokazao koliko dobro mogu da igraju Ancient kada su prekinuli niz Astralisa, a to su i danas pokazali u finalu. G2 je uzeo devet rundi na T strani, a prednost su uvećali odličnom odbranom u nastavku za 16-9 pobedu i konačan 3-1 trijumf.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare