Valve predstavio Counter-Strike 2

CS-GO 22. mar 202320:19 komentar
CS 2
CS 2

Valve je danas zvanično predstavio dugo iščekivani Counter-Strike 2, evoluciju najpopularnije FPS igre i jednog od dva najpopularnija esporta svih vremena.

Već neko vreme je CS 2 najaktuelnija tema u Counter-Strike zajednici, a prve konkretne glasine su procurele pre dve nedelje o čemu smo detaljnije pričali ovde.

Tada se još uvek nisu znali svi detalji, a Valve je odmah u startu najavio neke od najbitnijih promena serijom kratkih Jutjub klipova na svom kanalu. Prvu udarnu vest su prikazali u vidu nove dimne bombe koja će potpuno drugačije funkcionisati u odnosu na ono što smo navikli.

Prema novom sistemu druge bombe će moći da rasteraju dim kroz dimnu bombu, kao i metkovi što možete videti u zvaničnoj najavi.

Counter-Strike 2 će izaći na Source 2 endžinu i biće besplatan apdejt CS:GO igre. Ovo je bila jedna od informacija o kojoj nije bilo konkretnih glasina i igrači su mogli samo da nagađaju da li će u pitanju biti potpuno nova igra koja će se plaćati, ili će kao što se ispostavilo biti besplatan novi sistem.

Već od danas jedan broj igrača će dobiti poziv da istestira novu igru, što znači da je Valve već spreman da pređe u dalju fazu testiranja. Da li ovo znači da ćemo možda već nakon BLAST Paris Majora videti prve CS 2 esport turnire? Za sada možemo samo da nagađamo.

Pored već pomenutih bombi unapređeno je i mnogo toga, od vizuelnog aspekta igre preko Tick Rate-a, pa i samih mapa. Dok su neke samo vizuelno dorađene, neke kao što su Italy i Overpass su poprilično izmenjene.

Pitanje je vremena kada će i CS:GO esportisti početi da uvežbavaju CS2 i kako će raspodeliti svoje vreme između aktuelne i novije verzije igre. Od količine bagova i balansa će verovatno najviše zavisti koliko brzo će se takmičarska scena prebaciti na aktuelnu verziju, a sa tim će zasigurno doći i do promena na vrhu, makar na samom početku.