PGL Bucharest: Virtus.pro i Vici startovali porazom

Dota 2 5. mar 201811:27 > 11:37
PGL

Prvo kolo Dota 2 Majora u Bukureštu su obeležili poraz finalista prethodnog Majora kao i novi poraz ekipe Na'Vi koja još uvek ne uspeva da pronađe svoju igru.

Team Liquid je uspešno startovao ubedljivom pobedom protiv LGD.ForeverYoung za samo pola sata igre. Sa preko jednim killom po minutu Liquid je jednostavno bio dva koraka ispred protivnika ceo meč, a Amer „Miracle-“ Al-Barkawi je bio igrač utakmice sa 13-4-8 Shadow Fiendom.

Team Secret je opravdao ulogu favorita protiv compLexity Gaminga, oni su za pola sata igre ostvarili prednost od preko 20.000 golda, nakon čega im je bilo dovoljno samo 10 minuta da privedu meč kraju. PaiN Gaming je uspeo da povede protiv ekipe Evil Geniuses na startu njihovog duela, ali je razlika u kvalitetu bila i više nego evidentna, zbog čega EG uspeva da preokrene rezultat i dođe do trijumfa nakon pola sata igre. Clinton „Fear“ Loomis je završio meč bez smtri igrajući Razora, uz 10 killova i 9 asistencija.

Potom je usledilo i najveće iznenađenje prvog dana takmičenja. Po mnogima trenutno najbolja ekipa na svetu Virtus.pro je ušla sa previše samopouzdanja u meč protiv OpTic Gaminga kog nisu dovoljno respektovali i dozvolili su sebi da prokockaju veliku prednost odlučivši se da uđu u nekoliko borbi u situacijama kada im to nije odgovaralo, zbog čega američka ekipa uspeva da preokrene rezultat i dođe do velike pobede.

U sudaru SEA ekipa do trijumfa je došao TnC Pro Gaming koji je maltene sve vreme držao konce u rukama protiv ekipe Mineski, dokazavši da su spremniji došli na ovaj turnir. Da je ovaj turnir počeo loše po favorite pokazuju i poraz finaliste ESL One Katowice Majora – Vici Gaminga, koji je pretrpeo težak poraz od VGJ.Thundera. Vici Gaming je rešio a isproba novog heroja Dark Willow što se i nije pokazalo kao najbolji izbor i na kraju su za 28 minuta igre postigli samo šest killova, tako da ni ne čudi da su na kraju izgubili.

Natus Vincere je ponovo startovao veliko takmičenje porazom, ovoga puta ih je savladao iskusni OG u meču u kom se videli da CIS ekipa još uvek ne uspeva da sprovede svoj plan u delo i da im je očigledno potrebno više uigravanja sa novom postavom da bi zapravo mogli da postignu neki bolji rezultat. Za kraj prvog dana Newbee je bez većih problema savladao Vega Squadron i za razliku od Majora u Poljskoj, ovoga puta imaju start kakav su želeli.

Danas se nastavlja akcija sa mečevima drugog kola, a evo i kako izgledaju parovi:

1-0 timovi:

TNC Pro Team vs. OpTic Gaming
Team Liquid vs. Evil Geniuses
Team Secret vs. VGJ.Thunder
Newbee vs. OG

0-1 timovi:

CompLexity Gaming vs. Mineski
Virtus.pro vs. LGD.ForeverYoung
Natuvs Vincere vs. Vega Squadron
Vici Gaming vs. paiN Gaming