VGJ.Storm niže uspehe, na korak do finala Majora u Kini

Dota 2 16. maj 201817:46 > 18:09
Mars Media

MDL Changsha Major je jedan od preostala tri Majora u aktuelnoj Dota 2 esport sezoni, a na njemu smo videli 12 ekipa u borbi za milion dolara i važne Pro Circuit poene.

Podeljeni u dve grupe od po šest timova, ekipe su se borile za što bolji plasman u plejof, u koji je išlo pet od šest učesnika u obe grupe. Timovi sa najlošijim učinkom u prvom delu takmičenja su bili Infamous u grupi A i Vega Squadron u grupi B, koji su takmičenje napustili bez osvojenih bodova.

Team Secret je zauzeo prvo mesto u grupi A sa tri pobede i dva izjednačena meča, što im je obezbedilo direktan plasman u drugu rundu pobedničkog baraža, dok je u grupi B najbolje prošao Vici Gaming sa identičnim skorom.

U grupi A su drugo i treće mesto zauzeli Mineski i OG, što ih je poslalo u prvu rundu pobedničkog baraža, a protivnici su im bili VGJ.Storm i TNC Pro Team.

Šansu da se za mesto u velikom finalu bore iz gubitničkog baraža dobili su Invictus Gamung, IG.Vitality, PSG.LGD i Newbee.

Resolut1on je umro samo jednom u meču protiv OG-a, pokazavši da vrlo dobro poznaje svoju bivšu ekipu. Posebno je impresionirao njegov skor u drugoj partiji, u kojoj je imao 15-0-8 učinak sa Medusom. Team Secret se u drugom kolu pobedničkog baraža pokazao kao ozbiljan protivnik, što se i očekivalo od pobednika grupe A, kao i jedne od tri ekipe koje su već izborile plasman na The International 8.

U prvoj partiji Secret je pregazio VGJ rezultatom 25-11 postigavši kill po minuti, da bi potom VGJ odgovorio ništa manje ubedljivom pobedom u revanšu. Treća odlučujuća partija je bila neizvesna do samog kraja, a koliko su timovi bili blizu najbolje pokazuje konačan rezultat: VGJ 29-30 Team Secret.

Pred njima su sada ostala samo još dva koraka do nove titule, nakon što su prošle nedelje osvojili prvi trofej u sezoni, pobedom na GESC Minoru na Tajlandu. Ovoga puta pred njima je dosta teži zadatak, zbog veće konkurencije, ali ako su uspeli da pobede Team Secret, imaju i više nego realne šanse da rezultatski uspeh ponove i protiv ekipa kao što su Vici Gaming i Mineski, koje uz Secret imaju najrealnije izglede da im se nađu kao finalna prepreka do nove pobede.