Virtus.pro i Secret na korak do finala Chongqing Majora

Dota 2 22. jan 201914:27 > 14:32
Starladder

Finalisti iz Kuala Lumpura nastavljaju sa dominacijom u Dota 2 esportu. Virtus.pro i Team Secret će se sastati u finalu pobedničkog baraža drugog Majora u sezoni, nakon ubedljivih 2-0 pobeda u obe runde plejofa.

Grupnu fazu Chongqing Majora su obeležili timovi od kojih se najviše i očeivalo. Virtus.pro, PSG.LGD, Team Liquid i Fnatic su izašli kao pobednici svojih grupa, dok je Team Secret ostao iza PSG.LGD-a izgubivši 2-0 u borbi za prvo mesto.

To ih nije omelo da nastave sa uspehom u pobedničkom baražu, u kom su savladali Team Liquid i EHOME, koji je prethodno nadigrao Fnatic.

PSG.LGD je slavio u kineskom derbiju protiv Vici Gaminga, ali nisu uspeli da savladaju moćni Virtus.pro, koji je bio primoran da igra sa svojim trenerom jer se Aleksey „Solo“ Berezin razboleo u sred turnira. To za sada nije sprečilo Virtus da nastavlji sa dominacijom, ali ostaje da vidimo koliko mogu oslabljeni protiv Secreta, koji će zasigurno probati da se osveti za poraz u Kuala Lumpuru.

I dok se timovi u pobedničkom baražu trkaju za veliko finale, ekipe u gubitničkom baražu se bore za opstanak na turniru. Za sada su tu borbu izgubili Alliance, The Pango, Forward Gaming i Team Aster, u uvek neizvesnim BO1 mečevima prve runde donjeg baraža.

Sutra se nastavlja borba za opstanak, u kojoj ćemo gledati sledeće parove:

Vici Gaming vs. Chaos EC
Evil Geniuses vs. Thunder Predator
Fnatic vs. J.Storm
Team Liquid vs. TNC Predator