MiLAN i Chaos Esports idu na The International 9!

Dota 2 15. jul 201910:26 > 10:28
ESL

Srbija će i ove godine imati predstavnika na najvećem esport turniru na planeti. Srbin iz Bosne i Hercegovine Milan "MiLAN" Kozomara i njegov tim Chaos Esports Club su trijumfovali u finalu evropskih kvalifikacija za TI9 i narednog meseca će se boriti za nagradni fond od skoro 30 milion dolara.

Kraj takmičarske sezone koju je MiLAN samo mogao poželeti. Nakon što je ostao bez mesta u J.Stormu i kratke epizode u ekipi Winstrike, MiLAN pronalazi svoje mesto u novom sastavu ekipe Chaos koja je prešla iz SA regije u EU. Potom je usledio veliki trijumf tima Alliance u borbi za poslednji direktni slot za TI9, što je značilo da će jedan od timova koji nisu imali prilike da se dokažu na Majorima dobiti priliku da zaigra na najbitnijem od svih turnira.

Predvođeni veteranom Rasmusom „MISERY“ Berth Filipsenom Chaos dobija ogromno pojačanje u vidu bivšeg TI šampiona Lasse „MATUMBAMAN“ Urpalainena koji je uklonjen iz Team Liquida, što se ispostavilo kao ključ uspeha u kvalifikacijama.

I pored jakih imena u timu Chaos se mučio u grupnoj fazi kvalifikacija. Prošli su na tajbrejkere dalje uz 4-3 skor, koji je imao i petoplasirani Anti-MagE-, kao i Aachen City Esports.

U prvom kolu baraža gube od uz njih glavne favorite kvalifikacija, švedske ekipe The Final Tribe, ali nakon toga završavaju kvalifikacije u velikom stilu sa ukupnim 7-0 skorom.

U gubitničkom baražu dobijaju Aachen City Esports, potom i Hippomaniacs, a nakon toga dolazi veliko finale u kom nisu ispustili ni jedan gejm protiv Šveđana i 3-0 pobedom overavaju svoju kartu za Šangaj.

Ovo je drugi The International za našeg igrača, koji je 2017. godine učestvovao na turniru sa ekipom Planet Dog, odnosno HellRaisers.