Rekordno nizak broj Dota igrača u poslednjih 5 godina

Dota 2 30. okt 201911:22 > 11:23
Epicenter

Prosečan broj igrača Dote 2 u oktobru je spao na cifru ispod 400.000 ljudi, što je nešto što se ne pamti još od januara 2014. godine.

Iako je bez dileme jedna od najpopularnijih video igara svih vremena, čini se da Dota 2 polako gubi trku sa novijim popularnim naslovima, pogotovo u Evropi i Americi. I dok se broj igrača poveća tokom avgusta kada se održava najveći esport turnir svih vremena – The International, već u narednim mesecima on počne da se rapidno smanjuje.

Iako se još uvek ne znaju tačni podaci za oktobar, na stimu možemo videti da je Dota u poslednjih 30 dana imala u proseku 398.566 igrača, oko 5.000 više od neslavnog rekorda koji je postignut u januaru 2014. godine.

Ukoliko se ovaj trend nastavi i u narednom mesecu doći ćemo do cifre od 100.000 igrača manje u odnosu na avgust mesec što je već na neki način alarmantan podatak kada je reč o igračkoj bazi Dote iz koje treba da poniknu novi profesionalni igrači što je neophodno kako bi se osvežio sastav timova i održalo interesovanje za jedan od tri najveća elektronska sporta. 

steam

Ipak, možda i nije sve tako crno, Valve je tokom TI9 najavio dva nova heroja a to su Snapfire i Void Spirit, čiji izlazak će zasigurno privući pažnju igrača – pitanje je samo na koliko dug vremenski period.